Translate

vrijdag, juli 24, 2009

op de bok...


Van de week de aanhanger achter de auto gehangen en toen naar Friesland gereden om de aanhanger terug te brengen naar Kootstertille. Achter een auto lijkt het een kleine aanhanger natuurlijk. Met de snelheid moest ik dan ook oppassen want in de spiegels zie je de aanhanger niet eens. Als ik weer een auto met caravan tegen kwam, oh ja, niet zo snel rijden ik heb zelf ook een aanhanger bij me. Later in Drachten een motorkrik gekocht. Een gebruikte, want nieuwe zijn niet goedkoop. 's Avonds rond zeven uur was ik weer thuis.
Woensdag de dag van de waarheid. De slechte achterband heb ik al laten zien in mijn vorige bericht, nu dan een actiefoto....
Het was wel een beetje eng om de motor zo hoog op te krikken. Het evenwicht was geen probleem, maar de motor gaat wel heen en weer zodra ik bezig was met de motor.
Om het wiel te vervangen moest de remklauw los gemaakt worden. Die remklauw kon ik nergens kwijt. Dat leverde op dat ik de hele rechter achterkant moest demonteren. De montage van de trekhaak was de boosdoener.
Het wiel is uiteindelijk vervangen, de remschijf is vervangen en de remklauw gereviseerd. Voorlopig hoeft het achterwiel er niet meer uit. Ben 2 dagen bezig geweest, maar het resultaat mag er zijn. Nieuwe achterband, dikkere remschijf, nieuwe remolie en een remklauw die weer goed functioneert.
Vandaag ook een testdrive gemaakt, remweg is zeer zeker korter, wegligging zoals het hoort. Als je niet naar een dealer wilt gaan moet jezelf het onderhoud doen. Gelukkig ben ik daarvoor technisch genoeg.

Claudia was nog even op controle geweest bij de gipskamer in de Radboud. Het drukverband mocht eraf, maar 6 weken moet ze rustig aan doen met haar arm. Ook geen motorrijles voorlopig. Het is beter dat er niet nogmaals problemen met haar arm optreden, want dan is ze verder van huis.

We doen lekker rustig aan, en als de zon schijnt er lekker van genieten.

See you...

PatjeXXX

Geen opmerkingen: