Translate

donderdag, juni 21, 2007

stap stap sprong

Hallo allemaal!
Dit wordt eens een blogje over Pat z'n vorderingen van vandaag.

Sinds vanmorgen heeft Pat zijn dagelijkse medicijnen in beheer. In een soort lade zitten de medicijnen die hij dagelijks op vijf tijdstippen moet innemen en zelf moet aftekenen. Zo hoeft ie zich voorlopig niet te vervelen!Wat er vandaag nog meer is gebeurd;
Pat heeft voor het eerst sinds lange tijd mogen douchen;
Vernevelen is voorlopig niet meer nodig, het voegt niets toe;
De andere helft van de nietjes op zijn borst zijn finito;
De luchtvullende matras is vervangen door een normale matras;
De vochtafname is een beetje begonnen;
Pat heeft deze week en volgende week ontslagonderzoeken;
Er zijn al geluiden dat Pat volgende week vrijdag met onslag mag gaan!! Spannend!

Met Pat z'n gestel gaat het iets beter. Bewegingen rondom de borst zijn nog erg pijnlijk en hij krijgt last van bijwerkingen door alle medicijnen. De bijwerkingen bij Pat zijn hoofdpijn en buikpijn, daarom volgt er ook nog een maagonderzoek. Pat probeert twee maal per dag rondjes op de afdeling te lopen en hij heeft vandaag voor het eerst op de hometrainer 2 keer 2 minuutjes gefietst omdat de oefening trappen lopen nog bemoeilijkt wordt door de zware benen en voeten.

Ik heb ook nog nagevraagd wat de cytostatica inhoudt. Daar valt een afstotingsmedicijn (cat.2)onder die Pat z'n hele leven moet blijven slikken en in een andere categorie valt dan het medicijn tegen kanker (cat.4).

Goede berichten hè en het is een ander weblogje dan anders!
Heel veel groetjes vanuit Grunningennnnnnnnnnnnnn Claudia

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Claudia en Patrick,

Wat goed om te lezen dat het met Patrick zo goed gaat. En wat fijn dat de ontslagonderzoeken al in volle gang zijn. Ik hoop voor jullie dat hij snel weer richting Nijmegen komt.
Heel veel groetjes uit Groesbeek,
Rianne Kuijpers

Anoniem zei

Hallo Patrick en Claudia,

Fantastisch om te lezen dat de transplantatie zo goed gaat. Met veel plezier lees ik (en alle medewerkers van het cf centrum) paar keer in de week al jullie dagelijkse belevenissen. Wat moet dat spannend zijn geweest toen de telefoon ging. Dan weet je dat je kans maakt op nieuwe longen. De volgende uren moet slopend zijn geweest. En dan Yes, daar is het moment. De dagen daarna is een hele sport om door te komen voor jullie beide natuurlijk. Ik vind dat jullie goed doen. Jullie kennende zal er ook vaak gelachen worden. Claudia, ik zie Bram en Patrick straks door de wijk stuiteren. Ik zal in de toekomst wat beter uitkijken voordat ik de straat oversteek. Ik las dat er over een ontslagdatum gesproken is, weer terug naar het nijmeegse land. Veel succes de komende week en tot gauw.

Groetjes Ellen Erren en natuurlijk ook van de rest van de club