Translate

dinsdag, juni 19, 2007

prik prik lach prik

Sinds gisternamiddag was Pat "ontfuust"(leuk woord) en na 6 prikpogingen ondergaan te hebben, werd Pat tegen 22:00 uur per bed gereden naar een anesesist die eens kon laten zien wat ie met een naald kan. Pat kwam in een wachtrij te "liggen" met patienten uit het hele ziekenhuis smachtend naar een infuusprik...
En.... bij Pat was het in één keer raak!! Net naast een oude insteekplaats.

Vannacht werden we wakker van een gillende verpleegster, die zich een hoedje schrok toen ze naast Pat nog een bed zag staan met iemand erin, ik dus. Er kwam nog een verpleegster bij en die twee lagen samen helemaal in een deuk. Er werden nog ff hele melige grappen gemaakt over Pat z'n gespalkte hand, waarvan ik de helft niet heb kunnen volgen want ik lag zoals gewoonlijk half in coma... Die twee hadden in ieder geval een vrolijke nachtdienst.

Vanmorgen kreeg Pat te horen dat er de komende dagen "leuke onderzoeken" gaan plaatsvinden. Er komt drie maal per week een longfunctieonderzoek, binnenkort volgt een nierfunctieonderzoek, een botscan waarbij de botdichtheid gemeten wordt,een bronchoscopie onder gehele narcose en nog het een en ander.
Pat krijgt nog steeds intraveneus antibiotica toegediend omdat de bloedwaardes een verhoogde aanwezigheid meten van een infectie.

Verder zijn we allebei zo duf als een konijn. Als we een bed zien, ja dan voel je bij wijze van spreke de oogjes al dichtvallen. Ik ben te moe om buiten een stuk te gaan wandelen, maar heb wel even buiten in het zonnetje gezeten met een boek en ik wandel regelmatig over de gangen van de begane grond in het ziekenhuis. Gistermiddag was toch wel vermoeiend merk ik. Patrick is nu een stuk mobieler. Met de infuuspaal loopt hij rondjes over de afdeling en gaat hij zelf naar het toilet, dat zorgt voor nog meer vermoeidheid maar dat hoort erbij.

Vanmiddag toen de ouders van Pat weggingen, werd de post bezorgt, en oooooh wat denken jullie allemaal aan ons! Ik ben blij dat Pat een weblog heeft zodat iedereen op de hoogte kan blijven van ons leventje! Op een gegeven moment is het voor mezelf een beetje te veel om iedere avond mensen proberen op de hoogte te houden via de telefoon. Wij vinden het enorm fijn en superleuk dat jullie aan ons denken, meeleven en leuke teksten in de kaarten zetten, dat doet wel wat met je.

Een fijne avond en tot morgen allemaal, groetjes Claudia

4 opmerkingen:

Marjolein zei

Dus ze gaan alweer beginnen met de ontslagonderzoeken! Dat gaat mooi snel! Hopelijk heeft Patrick snel wat meer energie zodat hij kan lopen (ik ging op een gegeven moment maar even hoi zeggen bij de THIC :-)) en dan is hij misschien wel snel weg!

Succes nog maar weer daar!

xxx, Marjolein

Tim Janssen zei

Eej patrick en Claudia

Jullie kennnen me niet,maar ik ben Tim.Sta ook al een heel tijdje op de wachtlijst voor een dubbelelongtranplantie en ikk heb stiekem een beetje jullie verhaal hier gevolgd.Ben blij dat het zo goed gaat,en ben ook blij te lezen dat het allemaal best snel kan gaan.Ik wil jullie nog veel strekte wenssen
Groetjes Tim

Anoniem zei

Haaa
Bijna in slaap vallen als je een bed ziet..... dat wordt lastig in een ziekenhuis met veel bedden! haha. En al het vocht moet gelukkig nu alleen met zijn eigen slangetje worden afgevoerd! oeps, sorry.... dat floepte er zomaar uit.
Ondanks de zware tijd maar blijven lachu hoor.
Het is al weer 2 weken geleden trouwens. Is Pat al weer een beetje mobiel aan het worden?
Nou, sla je goed door de onderzoeken heen en wie weet lig je binnenkort lekker thuis.

o ja, Bram SMS-te dat hij een vriendinnetje heeft...
Groetjes Tanja

Anoniem zei

Je hebt trouwens al een heel boekwerk hier geschreven!

Groetjes Tanja