Translate

woensdag, december 12, 2012

misverstand

En zo begon het...
Dinsdagochtend 08:00 uur  klonk de betonboor bij de buren (was aangekondigd). Patrick ging vast een kijkje nemen of de examenplaats er zonder obstakels goed bijlag. In de tussentijd kon ik thuis nog ff vernevelen en de motorkleding aantrekken. Na een half uur vertrokken we samen in de auto, ik nog nerveuzer dan Patrick (zoals altijd). We reden nog een keer naar de examenplaats, ja alles nog okidoki. Toen naar de rijschool, Patrick nam een lesmotor en reed terug naar de examenplaats( voor gebruik later), ik er met de auto achteraan. Alles klaargezet. Samen in de auto naar de rijschool, waar al snel de examinator van het IBKI verscheen. Met z'n 3-en naar een kamertje om alle papieren door te nemen. Probleempje! Volgens het IBKI mag Patrick geen leerling meenemen met een rijbewijs. Wel potver#!&*?!... de leraar van school had juist verteld dat het toegestaan was, maar met puntenaftrek .. Er zijn bij de rijschool nog maar 3 leerlingen die 'mijn rol' zouden kunnen overnemen. Patrick had alles ruim van te voren geregeld. Maar ja..., zijn leerling had theorie examen en belde dus donderdagavond af, de ander had zijn arm in het gips, en de laatste zat op z'n werk en kon geen vrij krijgen... De examinator vond het erg vervelend en belde voor de zekerheid naar het IBKI om de regels na te gaan.  Ik was heel erg teleurgesteld en boos, Patrick bleef heel kalm, en redeneerde  'ik kan er niks meer aan veranderen'. Dit examen moet nu worden uitgesteld en wordt onder voorbehoud gepland mits er dan leerlingen beschikbaar zijn. Zo jammer en het was niet nodig geweest!
Eenmaal thuis heeft Patrick nog gebeld met medescholier M. waarmee het lesplan voor dit examen in aanwezigheid van de leraar ruim van te voren was voorbereid. M. was erg verbaasd en was in dezelfde veronderstelling als Patrick omdat de leraar zelfs aanbood de rol van leerling op zich te nemen indien M. geen echte leerling kon vinden, en mits hij de kilometers vergoed kreeg! De school neemt niet de verantwoording voor deze foutieve informatie omdat de leraar is ingehuurd en Patrick de regeltjes maar had moeten lezen. Zo jammerrrrrr dat er verkeerde info is gegeven!! Is M. in ieder geval op de hoogte voordat hij examen moet doen. .
We zijn 's middags wel even met de fiets naar het centrum gereden om te lunchen. Op de terugweg reed Patrick nog naar de rijschool om handvatverwarming te bevestigen bij de lesmotoren en lesscooters, dat tot 's avonds duurde. Het werd zo koud, dat ik Patrick maar met de auto ben gaan ophalen.
Na een warme maaltijd om 19:30 uur en wat belletjes zijn we onder de dekens gekropen..
En zo eindigde de dinsdag...

Vanmorgen ging mijn sportieve man al vroeg op pad compleet met koptelefoon en big smile, lopend op weg naar de rijschool om af te maken waar hij gisteren mee bezig was geweest (handvatverwarming). Vanmiddag en vanavond geeft Patrick autorijles. Omdat ik vandaag moest werken, zien we elkaar rond 18:30 uur thuis. Gezellig eten en babbelen met de kerstverlichting aan....

Geen opmerkingen: