Translate

vrijdag, juni 08, 2007

Vrijdag 8 juni

Pat vindt jullie reacties heel leuk!! Hartstikke bedankt daarvoor!!
Gisteravond ben ik nog 1 kwartiertje bij Pat geweest. Het was heel gek, want toen ik de IC kamer inliep keek hij me aan en was van de beademing af! Wel kreeg hij nog 3 liter extra zuurstof toegedient. Hij praat nog heel moeizaam met een andere stem en vroeg hoe het met mij ging, lief hè? Omdat hij zo moe was ben ik terug naar mijn kamer gegaan om het goede nieuws rond te vertellen. Het werd een belavondje.


Vanmorgen om 09:15 uur mocht ik toekijken onder het genot van een bakkie koffie hoe de infusen uit de hals en de lies werden gehaald. Gelukkig lag er een krantje, want ik ben niet zo'n held om mee te kijken met dat soort dingen. Pat heeft een saturatie van 99% .Het is heel onwerkelijk maar sinds 11:00 uur vanmorgen ligt hij al op de afdeling D3!!! Supernieuws hè?
Pat krijgt nu alleen nog sondevoeding, omdat hij een tijd moeilijk heeft kunnen slikken vanwege de beademingsapparatuur, heeft nog 1 catheter voor het afvoeren van de urine, heeft nog maar 1 infuus om de suiker op peil te houden en 2 drains om het wondvocht af te voeren. Op zijn kamer staat de hometrainer al gereed!! Hij is nog heel erg moe, en zakt steeds weg.

Tussendoor ga ik beneden lunchen, even internetten en bellen zodat hij kan rusten.

Het schijnt zo'n drie weken te duren eerdat de trilhaartjes hun werk weer kunnen doen. En de longen blijken iets kleiner te zijn dan de marge maar dat schijnt zich vanzelf aan te passen. Volgens de arts is het heel bijzonder dat Pat al zonder extra zuurstof en morfine op de afdeling ligt. Pat kan het zelf nog niet bevatten omdat alles zo snel gaat, dat ook voor mij geldt. Er zijn momenten dat ik het zo goed besef dat ik emo wordt, maar zet het weer ff van me af.

Vanmiddag krijg ik te horen waar ik kan overnachten. De afgelopen dagen waren alle kamers volgeboekt in o.a. het Ronald Mc Donald huis en hotels omdat er veel congressen in het UMCG zijn en het EK voetbal er aan zit te komen. Gelukkig heb ik toen kunnen overnachten op een kamer dichtbij de IC, maar nu niet meer. Ik wacht wel af. Nu kan ik alleen niet even lekker op bed liggen, maar dat komt ook wel weer goed.
Alles valt me hier trouwens reuze mee. Het personeel is heel aardig, ik voel me hier op m'n gemak, ze hebben in het restaurant lekkere capuccino, ik weet nu een beetje de weg, dus prima te doen. Ik heb ook niet de druk dat ik naar huis of naar m'n werk moet. Voor alles wordt gezorgt.

Tot morgen allemaal!! Claudia

7 opmerkingen:

Loes van Wersch zei

he Claudia!

Ik hoorde net het goede nieuws van Wilma en Anne. Heel veel succes en beterschap voor jou en Patrick!

groetjes,
Loes

Eliane Torres zei

Hallo Claudia,

Groetjes uit Lenardstraat 46.
Per toeval kwam ik in deze site en ik zag een bekend gezicht.
De hele straat is heel benieuwd hoe het met Patrik gaat.
Wij duimen, bidden en lanceren onze positieven gedachten en energie naar jullie toe.
Vele groetjes,
Amir, Eliane, Isabelle en Cyrus

Rob zei

hallo Claudia,
wat een snelle jongen is die patrick toch. Nu al van de meeste lijnen verlost. Wil je hem namens mij heel veel sterkte toe wensen?

Groejes, Rob de Vries

Marjolein zei

Probeer ik wat af te kicken van de computer (door 10 sites per dag te kijken ipv 30 ;-)).. Kijk ik dus 2 dagen niet en zie ik nu dit! Wat een geweldig nieuws! GEFELICITEERD!!!!! Ik hoorde het vanmorgen van mijn zusje, die dus wel keek haha. Als ik het had geweten had ik een kaartje langs gebracht aangezien ik vandaag ook in het UMCG was, volgende week donderdag weer. Dus als je er dan nog bent (aangezien je wel heel snel gaat!) dan kom ik dan zeker een kaartje brengen. Doe maar de groetjes van mij aan de verpleging op D3.

Heel veel succes daar! Volgens mij komt het helemaal goed maar ik duim voor jullie!

Liefs, Marjolein
(CF, 10 maanden na longtx)

sandy zei

hallo claudia en patrick,

Wat gaat het snel met jullie, overigens ging het met mij ook zo, precies hetzelfde. Arjan herkent al je verhalen...Volgende week dinsdag moet ik ook voor controle komen en dan kom ik, net als marjolein ff een kaartje langs brengen. Hoop voor je dat je over een tijdje weer op je motor kunt rondtoeren...
Volgende week komt mijn nieuwe fiets, kijk er al naar uit.

Veel sterkte met je herstel.
groetjes sandy en arjan

Anoniem zei

Hallo Claudia en Patrick, wat goed te lezen dat hij al zo vooruit gaat. Heel veel groeten, uit limburg.
Renate

Anoniem zei

Haaaaaii Claudia en Patrick. Leuk weekend gehad??
Nog nooit zoveel bezoek gehad thuis als nu in het zkh., maar goed dat je niet steeds koffie hoeft te zetten haha.
Tot morgen en liefs van ons.
K-I