Translate

dinsdag, mei 06, 2014

paar dagen Altena

Hallo allemaal!
We zijn een paar dagen weggeweest naar Altena. Een dorpje dat vroeger een bloeiende industrie had. Veel Stahl-draht bedrijven zijn opgekocht en verplaatst naar landen zoals Mexico en Polen. Daar wordt veel goedkoper geproduceerd en op deze manier wordt de trots van land om zeep geholpen. Veel oude fabrieken staan leeg waardoor er veel verpaupert. Huizen worden er wel gebouwd of opgeknapt. Het toerisme is daar ook uitgevonden. Een mooi voorbeeld is dat er een lift naar de burcht is aangelegd.

Op vrijdag zijn we de hele dag cultureel actief geweest. Vanaf ons huisje zijn we dalend naar burcht Altena gelopen. Meteen de nieuwe lift uitgeprobeerd, die was open sinds een week. Het was een ontzettend leuke dag, omdat er op iedere verdieping van de burcht heel veel bezienswaardigheden waren gestald die gevonden waren rond 1100 en later. Begin 1900 is de burcht helemaal opnieuw opgebouwd. Er lagen mega geweren, een brandweerauto, harnassen, gesteentes, kanonnen, martelwerktuigen etc. Buiten op het terrein waren we als enige de uitkijktoren ingegaan met allemaal nauwe gangetjes. Patrick vond het geweldig. Aansluitend hebben we op loopafstand een bezoek gebracht bij het staaldraadmuseum (staal gemaakt voor vliegtuigen, hekwerken, kabels, fietsen, bruggen, keukenapparatuur etc.) waar je kon ervaren hoe bepaalde mechanismen werkten, hoe ze staaldraad maakte, waarvoor het was bedoeld en hoe hard de mensen vroeger moesten werken. Na het eten van een lekker broodje mochten we terug klimmen naar het huisje en was de dag al voorbij! Patrick kon bijkomen van zijn overwerkte beenspieren.

Zaterdag hebben we getoerd en tussendoor op een terrasje geluncht. Nog nooit hebben we onderweg zóveel motorrijders gezien, we hadden zowat een lamme hand van het zwaaien! We reden zelfs een stukje mee met een grote groep. Duitsland is dan ook een zeer motorvriendelijk land waar wij heel graag komen.

Zondag was ons laatste dagje en zijn we gereden naar een dierentuin in Dortmund. We moesten wel lachen om de entreeprijs van  8,  ijshoorn 1,80 en parkeergeld voor auto's 1. Niet te vergelijken met Nederland. De dierentuin was niet heel bijzonder, maar wel veel groene parken met bankjes. Ieder dierenverblijf leek hetzelfde ingedeeld met veel gras of onkruid.

Maandagochtend konden we weer bepakt met het zonnetje in ons gezicht terug naar huis rijden
Het waren leuke mooie dagen en we hebben weer volop bochtjes kunnen rijden.
Een indruk...


een kleurrijke bushalte bij een school
mooie felle kleuren kwamen we onderweg tegen
happy Pat
Op weg naar de lift van de burcht, loop je tussen de vissen. Ze reageren op je voetstappen
In één keer verkleed zoals in de Middeleeuwen hihi
plattegrond burcht
Ook de ridders moeten wachten op de lift
benieuwd waar we zo in terechtkomen...

beetje nauw, maar wel leuk

uitzicht vanuit de uitkijktoren (brrr)en weer verder binnen in de burcht rondkijken
soorten speren die gebruikt werden voor de jacht op zwijnen, herten , vossen en parelhoenderen

verschillende geweren
harnassen en wapens en ... Patrick


er was zelfs een kapelletje ondergebracht
elektriciteit opwekken in het staaldraadmuseum

staaldraad gemaakt met hulp van mens en machine

lunchen bij Seegarten aan de Sorpesee

motorradtreffpunt Sorpesee om de hoek van Seegarten

een nieuwsgierige giraf in Zoo Dortmund