Translate

woensdag, oktober 02, 2013

ga er maar voor zitten


Deze foto is genomen op 7 sept. in dierenpark Amersfoort waar het 30 jarig bestaan van vereniging Harten Twee werd gevierd met 150 leden. Er was een verzorgd dagprogramma waarbij de medeoprichter Willem Bavinck van Harten Twee vertelde over het ontstaan van de vereniging en de uitbreiding ervan omdat ze ook mensen zijn gaan steunen die wachten op donorlongen of mensen met een Ellvat. Arts dr. Balk vertelde met name over de geschiedenis van de allereerste harttransplantaties met de behorende wereldwijde resultaten tot aan nu. Tussendoor had je tijd voor ontspanning en kon je het dierenpark verkennen, zoals het dinopark.
De nacht brachten we door in Hoevelaken bij een b&b om de volgende ochtend door de regen (helaas)naar Zwolle te rijden waar een toertocht met de motorclub zou starten. De opkomst bestond uit maar liefst....tata vijf leden.. maar we zijn toch gaan rijden en al gauw verscheen het zonnetje waardoor we later op de dag toch buiten konden bbq-en. Ook deze nacht brachten we door in een b&b bij Heino waar we werden opgewacht door een lieve boxer...Boran die maar niet genoeg kon krijgen van 'stokkie gooien'.

Van de week had ik (Claudia) een uitje met de mensen van kantoor. Het was een geslaagde dag. De ochtend bestond uit een bezoek aan een verzorgingstehuis waar we 'op stap' gingen met lieve oudjes in een rolstoel. Ze stonden in de rij, ze waren zo blij! Na 2 minuten werd het duwen voor mij te zwaar en moest ik het "stoeltje overdragen' aan een collega. De stoep ontbrak en de straten liepen schuin af. Voordat je het in de gaten had lag je met oma en al in de bosjes. Na de koffie gingen we met de huurfiets (voor mij een elektrische)thuis lunchen bij een collega, kregen op het gemeentehuis Rheden uitleg over de herstructurering van het CS en omgeving en vervolgden de fietstocht door de veluwe. De elektrische fiets gaf een stoot power als je maar een beetje de pedalen bewoog, dat in het begin voor hilarische momenten zorgde. Je scheurt bijna de bocht uit en vanuit stilstand steppend opstappen kan ervoor zorgen dat je op je voorganger botst (dat niet gebeurde). Wel kon ik aan het gehijg en het gezweet voor en naast mij merken dat we in het bos de helling opgingen en ik werd melig van het geluid dat de elektrische motor maakte die zich dan ook duidelijk meer moest inspannen(behalve ik) Totdat mijn collega naast mij in één keer was verdwenen! In no time was hij de berm ingedoken. Wel knap als je links van me fietst en rechts de berm induikt. Ik werd niet moe van het fietsen maar van de hoestbuien die volgden door het lachen. Na een etentje als afsluiter ging iedereen 's avonds weer terug naar huis.
In dezelfde week waren we weer bij elkaar voor een teambuildingssessie. Aan de hand van een meegebracht voorwerp moest je iets over jezelf vertellen wat de anderen nog niet wisten. En... aan de hand van een eerder uitgewerkt profiel moest je je collega omschrijven zonder dat je de naam vertelde. Een hele leuke middag die snel voorbij vloog!

Vorige week ff met vriendin een terrasje gepakt bij Oortjeshekken en met haar hond heerlijk gewandeld langs het zandstrand en in het bos. De hond was helemaal door het dolle toen hij water zag(en worstjes....want....) Je staat wel ff raar te kijken als er onderweg een eenzame blote man over hetzelfde pad loopt( die terug liep toen een Galloway rund op het pad stond te grazen haha). Helemaal achteraan is een naaktstrandje, maar vooraan waar wij liepen dus niet. Her en der genoeg zonnende, wandelende en fietsende blote mannen in hun uppie gezien, ja dan weet je het wel...

  
Zaterdags ging Patrick nog werken om motor-, en scooterrijles te geven, dat door de weeks niet lukt vanwege de ingeplande autorijlessen met vaste leerlingen. Ik ben toen een kijkje gaan nemen bij de WK behendigheidstraining hier in de buurt. Voor het eerst in Nederland nog wel. De opkomst viel erg tegen en veel kraampjes met alles op het gebied van de hond hadden niks te doen. Heb ik toch even een heerlijke wandeling gemaakt en naar wat hondjes kunnen kijken die erg goed onder appèl stonden. Dan laat ik wel ff een traantje gaan hoor. 1 dag in het weekend gebruiken we om samen te toeren omdat het weer het nog steeds toe laat. Volgende week is de laatste toerrit van de motorclub die Patrick heeft uitgezet. Samen hebben we de rit twee keer gereden. De eerste keer kwamen we wegversperringen en omleidingen tegen die Patrick later uit de route heeft gehaald. Afgelopen zondag nog eens nagereden en het was geslaagd! Onderweg nog geluncht in het zonnetje bij restaurant Vroeger in Ede (erg mjammie)


Maandag stopte de elektrische fiets van Patrick ermee, dus dan met de auto naar het werk. 's Avonds bleek ons oude bakkie van 13 jaar het slachtoffer van inbraak op het terrein achter de rijschool. De zijruit was ingeslagen en een standaard voor de Garmin (navigatie) was gestolen (lag in het dashboardkastje). De auto vol met glas... en daarbij ook veel gedoe . Ouders gebeld die toevallig een weekend in Zeeland zaten met de vraag of iemand de huissleutel had zodat ons bakkie in hun garage kon staan. Nee... wel waren hun buren met vakantie en heeft Patrick ons bakkie op hun inrit gestald voor een nachtje. Met een niet zo'n blije buurman zijn we Patrick om 22:30 uur gaan halen. De volgende ochtend had Patrick een tweede hands ruit gevonden bij een sloper in Volkel voor 35,-en is hij met mijn fiets naar ons bakkie gereden om naar Volkel te rijden (met verplichte airco vanwege het ontbrekende raam). Dezelfde ochtend heeft Patrick de auto schoongemaakt en de ruit vervangen. Helemaal zelf gedaan! Als we dat via Carglass wilde laten doen (alleen WA) kostte dit spoedje meer dan 380,-. Geen spoedje kostte 280,-. Gelukkig is Patrick handig. Ruitje stuk? Niet Carglass maar Patrick bellen!

Claudia