Translate

donderdag, juni 20, 2013

dagje uit


Afgelopen zondag zijn we om 08:30 uur vanuit Nijmegen naar Rotterdam gereden. We hadden die dag een leuke toerrit met de motorclub op het programma staan. Een clublid die in Rotterdam woont had de leiding op zich genomen en ons rondgeleid als een echte 'motorgids' in zijn geboortestad. We hebben nog nooit zoveel industrie, vrachtschepen en cruises gezien! Maar ook mooie stukjes natuur in deze grote stad. We namen de pont bij Maassluis en na de landtong reden we via de sluizen van Rozenburg langs de verschillende olieraffinaderijen. Wat waren dat er veel!
Bij al die industrie hoorde gelukkig ook recreatie en daarom gingen we naar de Maasvlakte. We kwamen daar via de Brielse maas en het Oostvoornse meer waar nog een groot chemiedepot lag.  Je gaat daar een aardig eind naar boven zodat je een prachtig zicht op zee hebt. Bij het hotel Van Marion hebben we allemaal heerlijk geluncht (veel en vers) . Met een gevulde maag reden we na een uurtje via Brielle, Zwartewaal, Heenvliet, Geervliet naar Spijkenisse. Via de Hartelbrug reden we over de Botlekbrug, waar ze binnenkort beginnen met het bouwen van een nieuwe brug. In de Maastunnel stonden we op een gegeven moment stil omdat er een auto in was gereden met pech, niet echt handig. De politie was er in no time. Dichtbij de Euromast was rond 16:30 uur onze eindstop waar we buiten op het terras allemaal ijs hebben gegeten. Omdat de meeste mensen in de namiddag weer naar huis wilde rijden, zat een bezoekje aan de SS Rotterdam er niet meer in...
Het was een supergezellige dag waarbij we er weer 400 km bij hebben gereden. Om 19:30 uur kwamen we moe maar voldaan thuis.
Een impressie van de plekjes die we bezocht hebben...


zoekplaatje: waar staat Claudia?

de Maasvlakte

kitesurfers aan de Maasvlakte

De motorrijder met witte rug is Claudia

gelunchtuitzicht op zee, zo mooi!