Translate

vrijdag, maart 22, 2013

en dit schatje is het geworden!


Patrick heeft nu een groen projectje 'de mannenversie' van de Diversion 900 S met leuke extra's en ik heb nog steeds de blauwe 'vrouwenversie' 900 S zonder al dat leuks (wel topkoffer en handvatverwarming trouwens). De Venture wordt nog gebruikt voor vakanties naar de camping (vanwege de trekhaak+aanhanger) of voor een internationaal treffen dat dit jaar in Zweden plaatsvindt. De Venture is Patrick wat zuiniger op geworden. Vandaar een alledaagse Div.

Omdat het 6 maart zo lekker warm was ben ik met collega's in het zonnetje op het dakterras van de v&d gaan lunchen. Zelfs de jas ging uit, dat nu al bijna niet meer voor te stellen is. Wel ontstond daardoor de zin om in de zomermaanden weekendjes weg te boeken in de omgeving van de Moezel en dat heb ik gedaan! Lekker genieten toch?

Patrick heeft zijn laatste examendatum voor motorrijinstructeur op17 april. Een leerling van de rijschool is alvast benaderd waaraan Patrick straks zijn instructies moet uitleggen en voordoen volgens het protocol. Voor die datum nog wel ff twee keer naar school in Arnhem om zijn lesplan in de praktijk te laten zien, een soort proefexamen. En dat is morgenochtend al.. Dan zit ik om 08:30 uur in een lekkere warme duster met  een hete kop koffie in de keuken en mijn bikkel zit dan al op de motor in de koude wind (windchill -10 )   brrr. Maar die vette smile op zijn gezicht blijft hoor, als hij maar kan motorrijden. Een happy Pat :)

Betreft m'n diabetes ben ik al aardig afgesteld en weet ik nu hoeveel eenheden ik moet spuiten bij wat ik eet, daarbij wel rekening houdend of ik nog ga bewegen of niet. Het gaat steeds makkelijker en als ik toch niet zeker weet hoeveel eenheden ik moet spuiten bij bijvoorbeeld een mango of een stuk appeltaart, pak ik het boekje 'kijk op calorieĆ«n, van Nicoline Duinker-Joustra' erbij waarin alle etenswaren op alfabetische volgorde staan met de behorende koolhydraten. Gekregen van de diĆ«tiste. Superhandig, vooral in het begin als je er nog niet zo in thuis bent. Maar wat is het fijn om s' nachts niet meer vijf keer je bed uit te moeten voor een plas, maar nu nog maar 1 keer! Ik ben blij dat ik het uiteindelijk zelf heb ontdekt. Bij veel CF-ers blijkt de glucose tolerantietest (die vaak 's ochtends gebeurd)niet waterdicht omdat de waardes 's ochtends vaak goed zijn, maar s'middags en/of 's avonds hoger kunnen zijn. Zo kan er al sluipend CFRD(CF gerelateerde diabetes) beginnen, zonder dat het ontdekt wordt. Net als bij mij eigenlijk. Het plan is om de test te gaan veranderen door een vaste voorgeschreven maaltijd voor de avond met veel koolhydraten (boterhammen) mee te geven en daarna de waardes te meten in plaats nuchter een glucoseoplossing te drinken (ook nog eens erg smerig).

Over eten gesproken, ik heb wel zin in een chippie........