Translate

donderdag, februari 14, 2013

mooi aandenken

Gistermiddag bracht ik (Claudia) een bezoek aan de internist en aan de diabetesverpleegkundige. Reden daarvan was dat ik zelf een hele week dagcurves had gemaakt omdat ik wilde weten of er iets aan de hand was gezien ik vooral 's nachts zoveel moest plassen. Uit de curves bleek dat ik bij avondmaaltijden met vooral veel koolhydraten nog wel eens hoge suikerwaardes had tussen de 8 en de 13. Er werd al snel een afspraak gemaakt...
En...
Vanaf vanavond moet ik met snelwerkende insuline gaan spuiten, dezelfde die Patrick gebruikt. Om te beginnen met 2 eenheden tijdens de avondmaaltijd,  maar dat zal de komende periode nog vaak afstellen zijn afhankelijk van beweging, stress, koolhydraten, ontstekingen..  Voor mij iets heel nieuws. Tot nu toe keek ik altijd mee vanaf de zijlijn hoe Patrick er mee bezig was, maar ook ik mag er nu aan geloven. Zoals het er nu uitziet, alleen nog spuiten tijdens het avondeten, regelmatig waardes meten en kijken wat het gaat doen.
De hele middag had ik in het ziekenhuis doorgebracht en ik vond het heerlijk om weer een half uur naar huis te kunnen lopen in de kou. En toen... stapte ik onze woonkamer binnen en stonden daar twee grote hondenkoppen mij aan te staren, klaar om aan de muur te worden opgehangen. Ze waren daar voor mij! Toen schoot ik wel even vol... Verrassing van manlief! Vanmiddag hebben we Bram en Roos een mooie plek aan de muur in de woonkamer gegeven, zodat we elkaar altijd kunnen zien. De foto's zijn erg mooi geprint op canvas (50x70) . Ik ben er ontzettend blij mee.


een impressie