Translate

woensdag, december 12, 2012

misverstand

En zo begon het...
Dinsdagochtend 08:00 uur  klonk de betonboor bij de buren (was aangekondigd). Patrick ging vast een kijkje nemen of de examenplaats er zonder obstakels goed bijlag. In de tussentijd kon ik thuis nog ff vernevelen en de motorkleding aantrekken. Na een half uur vertrokken we samen in de auto, ik nog nerveuzer dan Patrick (zoals altijd). We reden nog een keer naar de examenplaats, ja alles nog okidoki. Toen naar de rijschool, Patrick nam een lesmotor en reed terug naar de examenplaats( voor gebruik later), ik er met de auto achteraan. Alles klaargezet. Samen in de auto naar de rijschool, waar al snel de examinator van het IBKI verscheen. Met z'n 3-en naar een kamertje om alle papieren door te nemen. Probleempje! Volgens het IBKI mag Patrick geen leerling meenemen met een rijbewijs. Wel potver#!&*?!... de leraar van school had juist verteld dat het toegestaan was, maar met puntenaftrek .. Er zijn bij de rijschool nog maar 3 leerlingen die 'mijn rol' zouden kunnen overnemen. Patrick had alles ruim van te voren geregeld. Maar ja..., zijn leerling had theorie examen en belde dus donderdagavond af, de ander had zijn arm in het gips, en de laatste zat op z'n werk en kon geen vrij krijgen... De examinator vond het erg vervelend en belde voor de zekerheid naar het IBKI om de regels na te gaan.  Ik was heel erg teleurgesteld en boos, Patrick bleef heel kalm, en redeneerde  'ik kan er niks meer aan veranderen'. Dit examen moet nu worden uitgesteld en wordt onder voorbehoud gepland mits er dan leerlingen beschikbaar zijn. Zo jammer en het was niet nodig geweest!
Eenmaal thuis heeft Patrick nog gebeld met medescholier M. waarmee het lesplan voor dit examen in aanwezigheid van de leraar ruim van te voren was voorbereid. M. was erg verbaasd en was in dezelfde veronderstelling als Patrick omdat de leraar zelfs aanbood de rol van leerling op zich te nemen indien M. geen echte leerling kon vinden, en mits hij de kilometers vergoed kreeg! De school neemt niet de verantwoording voor deze foutieve informatie omdat de leraar is ingehuurd en Patrick de regeltjes maar had moeten lezen. Zo jammerrrrrr dat er verkeerde info is gegeven!! Is M. in ieder geval op de hoogte voordat hij examen moet doen. .
We zijn 's middags wel even met de fiets naar het centrum gereden om te lunchen. Op de terugweg reed Patrick nog naar de rijschool om handvatverwarming te bevestigen bij de lesmotoren en lesscooters, dat tot 's avonds duurde. Het werd zo koud, dat ik Patrick maar met de auto ben gaan ophalen.
Na een warme maaltijd om 19:30 uur en wat belletjes zijn we onder de dekens gekropen..
En zo eindigde de dinsdag...

Vanmorgen ging mijn sportieve man al vroeg op pad compleet met koptelefoon en big smile, lopend op weg naar de rijschool om af te maken waar hij gisteren mee bezig was geweest (handvatverwarming). Vanmiddag en vanavond geeft Patrick autorijles. Omdat ik vandaag moest werken, zien we elkaar rond 18:30 uur thuis. Gezellig eten en babbelen met de kerstverlichting aan....

maandag, december 10, 2012

spannend

Morgen staat het examen fase 3a voor motorrijinstructeur op het programma voor Patrick (en ook een beetje voor mij). Tussen de 50 en 80 minuten moet Patrick motorrijles gaan geven aan een leerling die een bepaalde verrichting na afloop van de les zelfstandig moet kunnen uitvoeren. Afgelopen zondag zijn we nog even gaan kijken naar de examenplaats of de sneeuw verdwenen was en jaaaaaaa dus hopelijk kan het examen morgenochtend gewoon doorgaan. Patrick had een leerling van de rijschool, maar die bleek later verhinderd vanwege een theorie examen.... Omdat het merendeel van de leerlingen dit jaar de bijzondere verrichtingen heeft afgerond, ga ik morgen als leerling mee om goed de instructies van Patrick op te volgen!

Met mij gaat het gelukkig prima! Tijdens de laatste CF-check blijkt mijn longinhoud nog heel goed te zijn(FEV1 van 3,5 en zit ik nog boven het gemiddelde). Omdat ik positief reageer op luchtwegverwijders heb ik nu nieuwe pufjes. In plaats ventolin, krijg ik nu Foradil en in plaats pulmicort (ontstekingsremmer) Alvesco. Na drie weken zou ik resultaat moeten hebben. Beide pufjes hebben een langere werking en zorgen voor minder prikkels van buitenaf.  En wat helemaal geweldig nieuws is... , is dat er vanaf maart een nieuw pufje op de markt komt, die er voor gaat zorgen dat ik antibiotica Colistine niet meer hoef te vernevelen!http://www.ncfs.nl/index.php?id=002594  Hiermee worden de dagelijkse vernevelingen een heel stuk ingekort en dat is best wel fijn!

Als Patrick aan het werk is, ga ik nog steeds twee keer per week 's avonds een uur aan de wandel en dat bevalt goed hoor. Afgelopen zaterdag lag er een behoorlijk pak sneeuw en zijn we samen (gehuld in skikleding) gaan lopen naar de rijschool (3 km)waar Patrick z'n fiets ging ophalen. Tijdens de frisse wandeling brak de zon door en gingen we nog zweten ook! Na een kopje koffie, is Patrick fietsend naar huis gegaan en ik met de benenwagen. Thuis hebben we onze inspanningen beloond met een kop hete soep.

Tot gauw! Claudia