Translate

maandag, juni 18, 2012

CF perikelen

Vanmiddag had ik (Claudia) weer de drie maandelijkse check in het Cf centrum. Begin mei was ik met een Tavanic kuur begonnen omdat ik een infectie voelde aankomen. Dat klopte en daar kwam na een paar dagen nog een verkoudheid bij, waardoor ik niet na 7 dagen opknapte maar na 9 dagen en daardoor in plaats 2 weken dus 2,5 week heb gekuurd op eigen initiatief. Het heeft voor mij geen zin om bij klachten een kweek in te leveren waar ik dan na twee weken pas de resultaten van weet, dan loop ik achter de feiten aan. In mei dus een virus opgelopen in mijn omgeving. Gelukkig bleef het bij Patrick alleen bij keelpijn....

Waar ik dan bij zo'n controle steeds vaker tegen aanloop is dat je je moet lopen verdedigen.'Eigenlijk had je me na een week moeten bellen toen je nog niet volledig was opgeknapt en had ik alsnog kunnen zeggen dat je de kuur moet afmaken, of dat ik je had kunnen laten komen voor een infuuskuur'  Daarbij vergetend dat ik a) inmiddels longschade heb opgelopen van alle infecties heel m'n leven en herstel daardoor ook eens een keer wat langer kan duren b) op een maandagavond ben begonnen met dus de halve dosering (normaal 2x per dag 1000 mg) en op donderdag verkouden werd en daardoor al een achterstand heb c) ook niet meer de jongste ben!!!
En niet vergeten De Vraag die i e d e r e controle weer wordt gesteld 'doe je alweer aan sport?' Daar ben ik voor jullie informatie vorig jaar september mee gestopt omdat het abonnement nogal prijzig werd, ik sporten nog steeds niet leuk vind( want hé een Cf-er moet al zoveel discipline opbrengen) en ik voor mijn doen al genoeg doe aan wandelen (iedere dag), fietsen (om de dag 10km) en het huishouden bijhoud. ' Ja maar, je voelt je dan zoveel beter Claudia'. 'Ja, maar dat voel ik me ook na een stuk pure chocolade hoor!'  'En je spieren worden wat sterker en het is gewoon beter voor je conditie, bla bla bla'  Vermoeiend...en ik weet het ook allemaal wel, maar het is voorlopig goed zo.

Jammer dat er zo weinig naar de positieve kant wordt gekeken.. Sinds 2008 red ik het nog zonder ziekenhuisopnames waarvoor ik m'n stinkende best moet doen, nog steeds werk ik en de longfunctie is nog heel goed, etc.  Vanmiddag ging ik dan ook weer met een vervelende bijsmaak naar huis, stom hè?