Translate

maandag, december 10, 2012

spannend

Morgen staat het examen fase 3a voor motorrijinstructeur op het programma voor Patrick (en ook een beetje voor mij). Tussen de 50 en 80 minuten moet Patrick motorrijles gaan geven aan een leerling die een bepaalde verrichting na afloop van de les zelfstandig moet kunnen uitvoeren. Afgelopen zondag zijn we nog even gaan kijken naar de examenplaats of de sneeuw verdwenen was en jaaaaaaa dus hopelijk kan het examen morgenochtend gewoon doorgaan. Patrick had een leerling van de rijschool, maar die bleek later verhinderd vanwege een theorie examen.... Omdat het merendeel van de leerlingen dit jaar de bijzondere verrichtingen heeft afgerond, ga ik morgen als leerling mee om goed de instructies van Patrick op te volgen!

Met mij gaat het gelukkig prima! Tijdens de laatste CF-check blijkt mijn longinhoud nog heel goed te zijn(FEV1 van 3,5 en zit ik nog boven het gemiddelde). Omdat ik positief reageer op luchtwegverwijders heb ik nu nieuwe pufjes. In plaats ventolin, krijg ik nu Foradil en in plaats pulmicort (ontstekingsremmer) Alvesco. Na drie weken zou ik resultaat moeten hebben. Beide pufjes hebben een langere werking en zorgen voor minder prikkels van buitenaf.  En wat helemaal geweldig nieuws is... , is dat er vanaf maart een nieuw pufje op de markt komt, die er voor gaat zorgen dat ik antibiotica Colistine niet meer hoef te vernevelen!http://www.ncfs.nl/index.php?id=002594  Hiermee worden de dagelijkse vernevelingen een heel stuk ingekort en dat is best wel fijn!

Als Patrick aan het werk is, ga ik nog steeds twee keer per week 's avonds een uur aan de wandel en dat bevalt goed hoor. Afgelopen zaterdag lag er een behoorlijk pak sneeuw en zijn we samen (gehuld in skikleding) gaan lopen naar de rijschool (3 km)waar Patrick z'n fiets ging ophalen. Tijdens de frisse wandeling brak de zon door en gingen we nog zweten ook! Na een kopje koffie, is Patrick fietsend naar huis gegaan en ik met de benenwagen. Thuis hebben we onze inspanningen beloond met een kop hete soep.

Tot gauw! Claudia

1 opmerking:

Maarten zei

Heel veel sterkte vandaag ! ! Ik zal voor jullie duimen, Laat maar weer weten hoe het is verlopen, ik ben nieuwschierig.

p.s. die inhalatie van Colistine, heb ik helemaal gemist. Dat gaat schelen met opstaan. Goede tip, houden we in de gaten.