Translate

zondag, december 11, 2011

winterklaar

Nu Claudia een beetje nie lekkur is, ben ik buiten het studeren bezig om mijn motor winterklaar te maken. Alle chroomonderdelen gaan eraf. Oké, bijna al het chroom. Het ziet er wel een beetje zielig uit zo, zonder toeters en bellen. Máár het is voor een goed doel, namelijk het behoud van het chroom.
In februari wordt het hele ding 24 jaar oud. Dat moet ie dan alleen vieren in een garage waar ie deze winter gestald wordt. Ha ha, zal een saai feestje worden.

Het eerste examen gaat over de rijprocedure, regelgeving, rijtaak en wet. De begrippen moeten er wel goed ingestampt worden zoals: rijstrook, rijbaan, redresseerstrook, doorgaande rijbaan, erf toegangswegen, gebiedsontsluitingswegen, stroomwegen, rimob, drip, weggebruikers, bestuurders, voertuigen enz... Ik zal niet alle begrippen hier vermelden hoor.
De 20ste december in Nieuwegein is mijn theorie-examen over deze onderdelen. Dan hoop ik dat ik daarna lekker vakantie kan vieren om in januari met de rijproef en onderwijskunde te kunnen beginnen.

Aankomende week wordt toch weer een beetje druk. Maandag school, woensdag eerst school en daarna naar Cor en Ellen in Groningen. Donderdag UMCG en vandaaruit een pc afleveren in Ommen. Dan eindelijk weer naar huis en vrijdags weer naar school.

Ondanks dat 3 dagen in de week naar school gaan wel zwaar is voor mij, kan ik het lichamelijk toch volhouden. Ik vind de opleiding ook leuk, dat scheelt een boel.

See you,

PatjeXXX

'beetje saai zo 'volgens Claudia

Sinds maandag 'pas ik op het huis'. Want ik moet ff de boel de boel laten om van een opkomende keelpijn en kriebelhoest met meer sputum 'te genieten'...zomaar ineens. Het seintje dat ik weer flink 'aan de bak' zal moeten om de boel van binnen rustig te krijgen. Maandag gelijk begonnen met 2000mg Tavanic ondanks dat ik me niet ziek of koortsig voelde, het werk afgebeld en het CF centrum op de hoogte gebracht. Geen risico nemen. Twee dagen later kwam daar ook nog 'mevrouw snotter" om de hoek kijken. Ik had al voor mezelf beslist en met Patrick afgesproken dat ik het een week zou aankijken, en bij geen verbetering bellen voor een betere (infuus)behandeling. Zit je anders ook weer met die f...king kerstdagen en zo. Tussendoor contact gehouden met het CFcentrum en omdat ik het niet vertrouwde (een stuk long voelde moe en beurs aan)toch maar vast de nachthemden gaan strijken (wie strijkt er nou nachthemden?) en informeren hoe druk het is voor een opname. Ik had me er dus al bij neergelegd dat ik waarschijnlijk voor het weekend ging logeren. Daar word je al heel rustig van kan ik zeggen. En nu?
De sputumproductie is verminderd en de beurse plek is zolang verdwenen, net zoals de schimmel in mond en keel(hoera voor de fungizone). Alleen de snotneus 'zit er nog aan'. Het voelt stukken beter, maar ... dat kan bij een CF-er volgende week toch ook zomaar weer anders zijn. Ik ben er mee bezig om m'n 'eigen lichaam weer terug te krijgen'.

Patrick is op dagen dat hij niet in de schoolbanken zit fanatiek bezig met studeren. Hij is goed bezig! Ik ben hartstikke trots op hem. Het eerste examen zit er binnenkort al aan te komen....

Claudia