Translate

maandag, september 26, 2011

Cupcakes en fotograferen

De vrouwenochtend


Het verhaal van de cupcakes...

Zondagavond 19:00 uur ben ik begonnen met het bakken van zo'n 48 cupcakes en zo'n 20 mini's voor mijn collega's. Om 21:30 uur kon de hele boel afkoelen. Vanmorgen verder gaan bakken en voorbereidingen getroffen voor de botercreme, chocoladefondant en gekleurde icing. Ik had al van alles in huis maar nog nooit met verschillende toppings gewerkt, dat ff uitvogelen was. Ik was dan ook erg blij toen buurvrouw Janneke wilde helpen met decoreren, en dan is het nog gezellig ook zo met z'n tweetjes. Manlief vond het een vrouwenochtend en koos zelf voor een mannenochtend. Hij ging met overbuurman Rob fotograferen.
Om 14:30 uur waren de baksels kant en klaar om gegeten te worden. Maar hoe krijg ik al die cakejes met de fiets vervoerd? Morgenochtend kon ik ze wel meenemen, maar dan zou niet iedereen er zijn vanwege een uitje, dus.... ben ik vanmiddag vast naar kantoor gegaan. Met alleen een tupperwareschaal voor 12 cupcakes kwam ik wel een eind, maar niet genoeg. Ik vond nog twee eierdozen(bestemd voor 20 eieren) en een schoenendoos. Bepakt en bezakt over de hobbelige weg naar kantoor ging ik fietsend op weg. En ja... hobbels zijn niet zo fijn als die dingen stil moeten liggen en het warm weer is. Maar het was gelukt! Op kantoor was mijn bureau al helemaal versierd met slingers en collega's werden als bijtjes naar de cakejes getrokken. Iedereen was heel enthousiast en werd wild door alle suikers en kleurstoffen haaha. Manlief belde nog met een heeeeeel leuk nieuwtje.......
Net nog even sterren en bloemen van marsepein gemaakt die morgen nog meegaan met een doos mini's.

De mannenochtend..Vanmorgen met Rob naar een mooi stukje van de Gelderse Valei gereden (achter Berg en Dal) en wat foto's gemaakt.
Zo af en toe is dat nodig, het werkt n.l. zeer rustgevend. Wel een paar keer een flinke klim in het parcours. Na een daling, moet je ook weer naar boven klimmen. De camera staat op handbediening, dat maakt fotograferen juist zo leuk. De eerste foto is wat aan de lichte kant, maar daardoor kan je de zonnestralen in het pad zien. Is de sluitertijd iets korter dan wordt de foto iets donkerder, maar zie je de zonnestralen niet meer. De tweede foto is een vette zwam op een dode berk. De top was al afgebroken.
Binnenkort gaan we weer foto's maken met iets meer herfstgevoel.

PatjeXXX