Translate

maandag, januari 10, 2011

Vooruitblik

2010 is afgesloten maar ik maak geen overzicht van wat er allemaal is gepasseerd. Ik kijk liever vooruit.
Wat erg leuk was afgelopen weekend was de Bowling&nieuwjaarsreceptie van Harten Twee. Het werd druk bezocht. Met bowlen heb ik niets gewonnen, kwestie van beter de bal gooien, maar dat vond ik niet erg. Het is mijn sport niet. Voor de gezelligheid hoefde ik het niet te laten. 9 man per baan, 8 banen, we moesten wel flink doorgooien om niet al te veel uit te lopen. Er werden 2 potjes van 10 beurten gegooid.
Gelukkig zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Remco, een jonge vent, hart getransplanteerd, had vorig jaar een hartstilstand gehad en een comateuze periode. Niet te beschrijven hoe erg ik dat vind als je dat overkomt. Gelukkig kon hij aanwezig zijn en zelf een balletje laten rollen om zo toch mee te kunnen doen met bowlen. Wel was hij duidelijk geĆ«motioneerd om al zijn Harten Twee vrienden weer te ontmoeten. Hij had een zeer hoge drempel overwonnen. Respect man.
Op het einde van de dag nog met 2 cf -ers om de tafel gezeten en leuke herinneringen opgehaald uit die goede oude tijd. Klinkt wel als een echte ouwe l*&, maar ja , de gemiddelde leeftijd aan tafel was dan ook 45 jaar. Das pas oud voor 3 cf -ers. Het werd laat en we moesten het licht uit doen.
Is er nog meer positiefs? Ja hoor. Sinds eind november gebruik ik de cotrimoxazol iedere dag i.p.v. om de dag. Zelf verzonnen. Weg darmklachten/pijnen, weg vermoeidheid en weg verminderende longfunctie. Ik heb in december 13 keer de sportschool bezocht (bijna om de dag) en momenteel met een inspanning op de hometrainer die ik sinds mijn transplantatie niet heb kunnen doen. 7 kilometer op de fiets, level 9, 100 watt (20 min) en de laatste kilometer op level 10, 110 watt. Tot december vorig jaar kwam ik niet verder dan level 7 Ć” 8. Dat maar 15 min. lopen op de loopband, moet er af en toe flink achter aan omdat ie wegloopt(geintje) doe ik er ook bij. 2 kilometer met een helling van 2,5% en een snelheid van 5,4 km/u. Als dat klaar is ben ik een paar liter vocht lichter en mijn kleding kan ik dan uitwringen. Maar ik ben blij dat ik deze progressie kan maken. Heb er lang op gewacht. Al meer dan 2 jaar darmklachten. Wanneer je darmen niet goed functioneren doet de rest het ook niet goed. Is voor mij wel duidelijk geworden.
Ook fijn dat het bekent is dat darmklachten vaak toenemen bij cf -ers die getransplanteerd zijn. Van de np uit het UMCG kreeg ik bericht dat de relatie van het cotrimoxazol gebruik en mijn klachten niet bekent waren.

Soms strookt de theorie niet met de praktijk zullen we maar zeggen.

Als mijn progressie doorgaat de komende tijd,  ga ik misschien eens serieus nadenken over de transplantgames in 2012 te Apeldoorn.

See you,

Patje