Translate

donderdag, september 15, 2011

en hoe nu verder?

'Claudia, niet schrikken als de telefoon gaat hoor' vertelde Patrick mij vannacht om 03:00 uur. Ik lag behoorlijk vast te slapen. Patrick had pijn bij het inademen en had het UMCG gebeld die na overleg terug zouden bellen.We hoefden voor onderzoeken niet helemaal naar Groningen. Om 03:30 uur zaten we (als enige) bij de Eerste Hulp van de Radboud in Nijmegen, waar in ieder geval een hartfilmpje en bloed werd afgenomen om bepaalde dingen uit te kunnen sluiten. Om 05:30 uur kregen we te horen dat hart, longen en de organen geen afwijkingen in het bloed vertoonden en alles behalve een verhoogde ontstekingswaarde er prima uitzag!Ook trombose werd uitgesloten. Waarschijnlijk geeft Ribavirine ter behandeling van hepatites E deze pijnlijke bijwerkingen waar Patrick veel last door ondervindt.

Om 06:00 uur waren we weer thuis en ging ik terug naar bed.Patrick probeerde een beetje in een voor hem makkelijke houding te gaan slapen op de bank, in afwachting van het zandmannetje en uiteindelijk van een telefoontje vanuit het UMCG hoe nu verder.

Om 10:00 uur (oeps)werd ik wakker en na Bram te hebben uitgelaten ben ik zonder vernevelsessie (heel slecht)en een half ontbijt (ook niet goed)de auto ingestapt naar Dekkerswald. Om 11:00 uur had ik samen met mijn CF arts Monique Reijers een fotosessie voor de nieuwe website van het UCCZ Dekkerswald dat er erg leuk en ontspannen aan toe ging (op het melige af, en we mochten er niet lachend opstaan) Gelukkig bestaat er een handig programmaatje dat oneffenheden weg kan poetsen op foto's, dus meneer de fotograaf er is nog werk aan de winkel! Monique had haar haarschuim vergeten in te doen (hihi) en ik had een gebroken nachtje...
En inmiddels heb ik de vernevelsessie ingehaald en nog even lekker gegeten.
Nu is het afwachten wat het UMCG gaat doen....
Het is namelijk al middag en een arts van het UMCG had de voicemail ingesproken met de woorden dat alle uitslagen goed waren en Patrick terug kon bellen als er nog iets zou zijn???? Patrick heeft zelf het UMCG maar teruggebeld, want er moet een oplossing komen voor de pijn natuurlijk, want iets is er niet goed.


Wordt vervolgd

1 opmerking:

Cash en Els zei

Bah wat vervelend, pijn en niet weten waardoor het komt. Wel fijn dat de uitslagen ok waren.

Sterkte en groetjes, Els