Translate

dinsdag, augustus 10, 2010

aan het bakken

Dit is hemmmm
Claudia is here, testing testing.

Bakzin, jaaaaaaaa. Op internet stond een recept voor worteltaart. Klinkt apart hè, dus proberen maar. Konden Paul en Mirjam gelijk die avond ff keuren of het gelukt was. (het was gezellig) Toen ik met het glazuur bezig was (monchou met poedersuiker) en ik manlief liet proeven, vroeg ik 'en, waar smaakt het naar?'. 'Uh, wortels?'. Neeeeeee, maar maakt niet uit. De voorbereidingen gingen goed, totdat ik de boel door elkaar moest kneden. Dan verbaast het je dat het een taart moet worden. Maarrrrrr het is gelukt hoor en hij smaakt erg lekker. Wel een stevige hap, dus het worden wel dunne plakjes voor bij de koffie. Waar smaakt het naar... soort peperkoek eigenlijk met walnootjes.De geraspte wortels maken het zoet. Leuk om te proberen.

Vandaag is het mijn vrije dag. Het afgelopen jaar werkt het voor mij goed, als ik nuchter begin met de pufjes ventolin, tiotropium en de neusspray.  Dan gaat er aquadeks (multivitamine) en propolis (homeopatische antibiotica) door de keel en neem ik een sneetje ontbijtkoek. Vervolgens laat ik in ieder geval 's ochtends Bram en Roos uit en kan Pat nog ff blijven liggen. Op de dagen dat ik werk, laat Pat de hondjes 's ochtends uit omdat ik dan nog ga fietsen. Na de wandeling zet ik een bakkie koffie en ga ik heerlijk zitten ontbijten (het liefst buiten) met Pat. We doen samen van huishoudklusjes en pas tegen het eind van de ochtend begin ik met het vernevelen van 5.85% zout, daarna colistine met ventolin, en vervolgens de pulmozyme. Eerder voel ik niet de behoefte omdat ik niet benauwd ben, hoest of "vol" zit.  De hele middag voel ik me dan goed en voor het avondeten begint de tweede vernevelronde (zout, colistine met ventolin) en s'avonds de laatste (zout, ventolin). Mits ik moet werken, dat zit ik al veel eerder aan de 'pijp', en dat geldt dan ook weer voor de vervolgrondes. De laatste maanden heb ik wel meer moeite met de ochtenden, het lijkt dan of ik maar niet op gang kan komen, waardoor ik me er echt wel eens toe moet zetten om actie te ondernemen. Je kan me eigenlijk geen ochtendmens meer noemen, omdat ik me dan lichamelijk nog niet fit voel maar mijn mond doet het wel goed hoor! (ik babbel graag hè Pat?). Op kantoor zeg ik maar dat ik nog geen koffie opheb als reden dat ik me zo duf voel...
Zijn er meerdere CF-ers die 's ochtends meer moeite hebben om op gang te komen? Pat had daar de laatste jaren last van. Hij had dan het gevoel of dat zijn lichaam geen nachtrust had gehad en kon de hele ochtend wel blijven liggen.

Pat heeft vandaag een check-up dagdeel in Dekkerswald voor allerlei onderzoeken die toch CF gerelateerd zijn, waarvoor ze in Groningen niet over voldoende kennis beschikken. Pat is na de transplantatie nog vaker in ziekenhuizen geweest dan ervoor. Gelukkig is Dekkerswald voor ons erg dichtbij (7 km) dus dat is een meevaller.

Omdat we binnenkort een feestje in Friesland hebben van onze zwager die 50 jaar wordt, ga ik vanmiddag maar eens op zoek naar een gepast cadeau. We nemen dan nog wat spulletjes mee voor ons neefje en nichtje, dus dat is voor mij ook genieten.
Tot de volgende keer!

zondag, augustus 08, 2010

zondag

Hallo allemaal!!!
Afgelopen vrijdagmiddag zijn we samen weer een stukje gaan rijden door de Betuwe, waar de boeren stonden met hun fruitkramen langs de weg (ik had geen losgeld bij me wel jammer). Op de terugweg parkeerden we de motoren in het centrum van Elst om even stiekem te smullen van een stuk vlaai met koffie mjam..Vervolgens bij m'n ouders wezen babbelen, die binnenkort een maand naar Spanje gaan en wij voor de planten en de tuin gaan zorgen. Bram en Roos vermaken zich dan opperbest omdat ze een grote omheinde tuin hebben, waar ze lekker kunnen rondlopen en waken.

Vinden jullie het ook al een beetje op het najaar lijken? De regen valt hier sinds zaterdag regelmatig met bakken naar beneden en dan ga je vanzelf in huis dingen doen (voor zover me dat lukt...)en het wordt al steeds eerder donker...  Gistermiddag wilde ik gaan beginnen om de gangwand opnieuw een lik verf te geven. Bram en Roos zijn namelijk een kei in het vies maken van vloeren en wanden... Pat heeft het maar overgenomen, want voor ik was begonnen had ik m'n bed al gevonden waar ik met hoofdpijn in slaap was gevallen ha ha. Wel super als je wakker wordt en de wand is helemaal toppie! Pat is gister trouwens begonnen met het innemen van de pilletjes tegen trombose naast het dagelijks prikken van fraxodi, met de bedoeling de INR waarde te verhogen. Als de waarde lange tijd boven de 2 zit mag hij stoppen met de fraxodi.  Iedere avond wordt het moeilijker zichzelf in de buik te prikken, omdat de naald niet door de huid gaat, hij is net zo'n speldenkussentje.  Er zitten harde plekken onder de huid en de huid zelf is niet meer mooi bruin, maar gemengd met groen en blauw. Zo nog even kusjes opgeven, ook omdat hij sinds hij terug is op de Myfortic toch darmklachten houdt...ondanks dat we niet vet eten. Nog heel even aankijken, wordt weer vervolgt.
Zo komt buurman Rob ff op de "limonade"om weer eens gezellig bij te babbelen om dan na het avondeten een filmpje te gaan pakken. Morgen weer werken. 


Onze 9,5 jarige Bram, die houdt van zonnen

En wie ligt er weer in de zon?