Translate

donderdag, juli 15, 2010

leuke dingen en een beetje minder leuk

Hallo allemaal (schrijft Claudia)!
Tijdens de warme dagen hebben we ons goed kunnen vermaken. Wel merk ik dat ik met de hoge temperaturen veel last heb van m'n 'probleemplek' in de linkerlong (benauwd) en af en toe niet vooruit te branden ben. Alles gaat in een heel laag tempo. Gelukkig heeft Pat daar geen last (meer) van!!!!Ik ben blij dat we airco op de slaapkamer hebben zodat je toch nog een goede nachtrust hebt.

Bram en Roos liggen het liefst overdag onder de plafondventilator in de kamer te slapen. De wandelingen zijn behoorlijk ingekort en overgegaan in slenteren. Ze zijn dan ook niet meer de jongste... vooral Roos heeft er erg veel moeite mee (we passen bij elkaar). Gisteren ook voor Bram een halsbandkoeler gekocht, zodat ze het allebei minder warm hebben. De hechting op Bram z'n elleboog is goed geheeld en je ziet er bijna niks meer van. Tijdens het weghalen van het gezwel hadden we gelijk bloed laten afnemen om te kijken of Bram een allergie heeft. Tijdens de zomer likt hij nogal veel aan zijn poten waardoor er nog maar weinig haren opzitten. Het blijkt dat Bram voor de meeste boom-, en grassoorten allergisch is! Omdat de dierenarts gelijk prednison wilde geven en wij niet, krijgt hij nu een homeopathisch middel om zijn allergie te verminderen. Er groeien inmiddels weer wat haren op zijn poten! Omdat ik lid ben van het sharpeiforum is het heel handig om je ervaringen te delen en krijg je altijd tips.

De afgelopen weken waren trouwens leuk. In de ochtend af en toe een motorritje gemaakt, picknicken bij vrienden met na afloop een watergevecht, bbq-en bij familie, feestje vieren op een leuke locatie vanwege jarige moeder van vriendin, werken, WK finale kijken bij vrienden en 's avonds regelmatig buiten zitten.

Pat heeft wat minder goed nieuws, want...sinds maandag kreeg hij een gevoel dat leek op spierpijn in zijn linker bovenbeen. Dinsdag ging lopen al wat lastiger, dus maar ff huisarts gebeld, we konden dezelfde dag komen. Om 16:00 uur waren we er en konden na het gesprek weer door naar de eerste hulp om te constateren of Pat een trombosebeen zou hebben. En ja mensen, voor de derde keer heeft Pat een trombosebeen. De echo liet nog maar weinig doorbloeding zien van de ader waar het stolsel in zit in vergelijking met het andere been. We kregen een duidelijke uitleg van de radioloog. We waren die dag pas om 21:45 uur thuis met complimenten van de dienstdoende arts omdat we niet klaagden of boos werden vanwege het lange wachten op de bloeduitslagen en op de radioloog. (CF-ers zijn wel wat gewend). De tabletjes (Acenocoumarol) blijken hun werk niet te doen dat kan komen door de wisselwerking met de andere medicijnen die Pat gebruikt. Voorstel van de dienstdoende arts was om gelijk Fraxodi te gaan spuiten gedurende een half jaar in plaats de tabletjes te blijven gebruiken. Dezelfde avond gelijk naar de ziekenhuisapotheek om vast een voorraadje spuiten te halen om gelijk te gaan beginnen. Volgende week heeft Pat nog een gesprek met zijn eigen arts.

Nog meer kleinigheden van de afgelopen weken, maar zijn inmiddels opgelost:
- veel krassen met deuk in portier van auto gekomen vanwege een vallende tak tijdens de storm gisteravond. De schade wordt gemaakt en door de verzekering vergoed;
- mijn motor had een lekkende koeler en ben ik samen met Pat naar Son gereden voor reparatie. Er zit gelukkig een half jaar garantie op. Eenmaal thuis met gerepareerde motor bleek mijn hele pak onder de motorolie te zitten!! En niet zo'n beetje ook. Dezelfde dag kwam de dealer met oplegger mijn motor halen en inmiddels staat ie weer okidoki thuis. De kosten voor de stomerij worden vergoed. Alleen zijn de schaduwen van de vlekjes nog zichtbaar op het witte gedeelte van de jas en worden er nieuwe afritsbare onderdelen voor besteld. Loopt nog.
- Het montuur van Pat z'n leesbril gaf er de brui aan, maar is inmiddels ook gemaakt.

Nou dit was ie weer voor even. Geniet van de zomer!