Translate

maandag, augustus 23, 2010

samen er op uithet kasteel in zicht
De afgelopen tijd gaan we er samen regelmatig op uit! Afgelopen zaterdag zijn we eens cultuur gaan snuiven (hum) haaa. Toen we een route aan het maken waren in de Garmin zagen we in het plaatsje Poederoijen een kasteel staan. En wel genaamd slot Loevestein aan de Waal. Nooit van gehoord, jullie? Zie de site http://www.slotloevestein.nl  . Nou ja, Pat wilde zich wel even ridder voelen en ik burchtvrouwe, dus hup ieder op ons stalen ros naar het avontuur.

coupe helm
De route er naar toe over dijkjes en langs dorpjes was erg mooi. Sommige dorpsbewoners hadden nog nooit een vrouwelijke motorrijder gezien, want monden hingen open en ogen knipperden niet meer. Aangekomen bij het kasteel eerst een terrasje gepakt (bij het invullen van een enquĂȘte kregen wij een gratis consumptie) op de binnenplaats en daarna de omgeving verkent met tussendoor een hapje van eigen bodem. Voor kinderen is het wel leuk vertoeven daar, er wordt van alles voor ze georganiseerd. Het was een gezellig dagje samen uit. Bijgaand een korte impressie hi hi. Dit zijn voorlopig de laatste foto's want de lens ging stuk. Gelukkig zit er 2 jaar garantie op. De lens is net 14 mnd oud.

melig in de souvenirshop

De dag erna lekker rustig aan gedaan met z'n allen. We zijn de hele middag in de tuin van m'n ouders geweest die zolang met hun kontje ver weg in de zon zitten. Bram en Roos kijken hun ogen uit als ze in de tuin zijn. Er komen regelmatig mensen langslopen, dus dat is interessant.  Pat was begonnen om de auto eens grondig schoon te maken. Binnenkant gestofzuigt, duurde ruim een uur om de hondenharen eruit te krijgen. De buitenkant is nog niet klaar, krasjes weg poetsen e.d. Het resultaat mag er zijn, de auto lijkt wel weer nieuw. Ik heb alle planten eens goed bekeken, tegen gepraat en water gegeven. Ze stonden meteen weer rechtop.


Vorige week zijn we een 'avondje uit' geweest naar Friesland. Onze zwager zag Abraham, dus een feestje waard. Allebei met de motor heen en dezelfde avond weer terug, totaal 320 km. Voor mij best inspannend, omdat ik niet op m'n best ben in het donker (op de weg). Voor je gevoel ben je sneller op plaats van bestemming met de motor dan met de auto. Het ging allemaal heel goed, maar ik was blij naar bedje te kunnen. De dag erna niet veel uitgespookt hoor en daarbij was het erg slecht weer.


Gezondheids-talkietalkie

Bij Pat blijken de leverwaardes niet goed te zijn na twee keer te zijn gecontroleerd. Voordat de herfst begint zit Pat weer in het UMCG voor vervolgcontroles. Nog ff afwachten. Voor die tijd gaan we eerst een weekje samen uitwaaien in Schoorl en de hondjes in Afferden. Met mezelf gaat het prima. Op kantoor beginnen enkele collega's alweer te snotteren en te proesten, dus dat is wel weer wat minder maar ja... doe je niet zo veel aan.

Tot de volgende keer!!!
4 opmerkingen:

muis zei

ahh lekker een dagje uit. gezellig :)
je krijgt trouwens de groetjes terug van ellen. ze kwam vandaag even een babbeltje maken. als het goed is mag ik woensdag weer naar huis toe

liefs marion

Cash en Els zei

Heerlijk zo'n dagje uit met zn tweetjes op de motor. Haha, ik vind het zelf ook nog steeds heel stoer hoor een dame op zo'n stalen ros. Hier rijdt regelmatig een vrouwelijke agende op de motor rond, lange vlecht onder haar helm uit. (hihi ik wil dan altijd even zwaaien naar haar)
Honden haren uit de auto zuigen, breek me de bek niet open, wat een K... klus.

Wel goed door de herfst rollen hoor ;-))

Groetjes, Els

marianne zei

Hoi,

Ik heb wel van Poederoijen gehoord;) Daar woonde mijn vriendin, die inmiddels getrouwd is.. Ik heb daar nog steeds kennissen wonen, en het is ongeveer half uur tot 3 kwartier bij ons vandaan rijden.. (omdat je over de merwede moet). Wat leuk dat jullie naar Slot Loevestijn geweest zijn.. Mooi daar he?

Groetjes Marianne

Anoniem zei

Grappig om te lezen dat je zaterdag in Poederooijen bent geweest en wel op slot Loevestein.
Ook wij waren daar met onze 3 meiden om cultuur te snuiven. Heerlijk heel de middag vertoeft, want het weer zat gelukkig mee die dag. Onze jongste dochter Marije (cf-er) heeft zelfs een handwerkje zitten maken zoals de meisjes dit vroeger deden. Helemaal geweldig vond ze het. Als je nog wat foto's wilt hebben van het slot moet je het maar laten weten, dan mail ik ze je wel door.
Groeten Angela