Translate

dinsdag, april 20, 2010

pittig dagje

Hallo allemaal! Hier is Claudia weer.
Vanmorgen mocht ik terug naar het CFcentrum om weer eens gezellig te blazen, want de arts wilde de longfunctie vergelijken met die van vorige maand. Donderdag krijg ik een belletje van haar over de bevindingen. Natuurlijk kijk ik tijdens het blazen mee, en zag ik een FEV 1 van 3.39 staan. Daar ben ik dan dik tevreden mee en laat weer een beter resultaat zien dan vorige maand. Maar ja, vorige maand was ik net van het kuren af hè, en heeft het altijd ff tijd nodig om weer een beetje te herstellen. Wel voel ik dat er ten opzichte van vorig jaar meer sputum zit op een bepaalde plek en opspeelt bij een verkoudheid of bij vermoeidheid. De longfoto laat dat ook duidelijk zien. Sinds ik dit jaar 10 uur ben gaan werken, maak ik ook andere dagindelingen dan voorheen. Op de dagen dat ik bijvoorbeeld werk, doe ik verder geen extra inspanningen, zoals sporten, rijlessen volgen, middagje samen weg, stadten, etc. Ook kom ik niet extra terug voor afdelingsbijeenkomsten of afscheidborrels van collega's op de dagen dat ik niet werk. Ik ben daar heel resoluut in geworden. Maar iets actiefs plan ik dan weer wel op de dagen dat ik niet werk en daar voel ik me heel goed bij. Zo heb ik voor mezelf een evenwicht gevonden. Moet je wel leren hoor, gaat niet zomaar van de één op de andere dag. Met de beperking die ik heb, moet ik me aanpassen en dat lukt heel goed.

Eenmaal terug van de longfunctie stond er bezoek voor de deur, en dat was voor mij bijvoorbeeld ff net te veel omdat ik over een uur een dubbele motorrijles zou hebben. Eigenlijk te kort op elkaar gepland. Het was gelukkig geen probleem voor het bezoek of ze misschien een andere keer wilde komen. Kon ik nog rustig wat eten, drinken en omkleden.
Vanwege de winterstop en mijn ziek zijn, ben ik nu op een niveau dat ik klaar ben voor het laatste motorexamen, namelijk deel 3 'de rijvaardigheid'. Deze maand mag ik afrijden en ik ben bloednerveus als ik er alleen al aan denk. Voor die tijd volg ik twee keer in de week dubbele lessen van 1,5 uur en het gaat super goed volgens de rijinstructrice. Zij is behoorlijk kritisch dus ik voel me happy. Zolang ik ontspannen ben en me niet laat opjutten gaat het prima.... en door veel te rijden gaat het ook steeds beter.

Vandaag zijn Pat en ik vijf jaar getrouwd, terwijl we elkaar al bijna 20 jaar kennen. We werden verliefd tijdens een CF kamp. Wat een tijd hè? Manlief is de hele dag elders onder de pannen, waardoor ik hem vanavond weer zie en heerlijk naar zijn verhalen ga luisteren van vandaag en hij naar die van mij.....

2 opmerkingen:

Alida zei

Ik kom jullie feliciteren met het 5 jarig huwelijk. Daar wordt vanavond toch wel een klein feestje van gemaakt?
Ik wens jullie nog heel veel gelukkige huwelijksjaren toe.

En Dat motorrijbewijs ga je gewoon halen hoor.
Ik voel het aan mijn water...hahaha

Liefs Alida

Saskia zei

heey hallo,

ik kwam per toeval op jullie site, ik was even aan het kijken op longtransplantatie.nl en ging zo is even een aantal site's af.

en nu las ik dat jullie beide cf hebben en nu pas 5jaar getrouwd, gefeliciteerd! en dat jullie naar het Dekkerswald gaan. dus toen ging er bij mij een lichtje branden van hee daar ga ik ook heen wat leuk, want ik heb ook CF en mijn zus ook, en wij leven dus ook met elkaar en ivm segregatiebeleid is dat soms nog wel is hoe zullen we het noemen ''lastig''. en in Dekkerswald vertelde ze dus ook van ooh we hebben ook een getrouwd stel die beide cf hebben, en nu denk ik dus dat jullie dat zijn.

dacht laat even een berichtje achter, leek me wel leuk.

Ik ben trouwens 21jaar en sta bijna een jaar op de wachtlijst voor longtransplantatie. Word misschien binnenkort op HU lijst gezet.

groetjes : )