Translate

vrijdag, februari 26, 2010

een weekomschrijving van een zieke CF-er

Even een tussendoortje van Claudia,

De afgelopen week ben ik thuis gebleven met een antibioticakuur Tavanic van 2000mg p/d. Het is een zusje van ciproxin. Van ciproxin krijg ik namelijk altijd darmklachten, maar met Tavanic heb ik daar geen last van. Naast dat ik 1x daags Propolis gebruik (zie blog 30/1/2009)ben ik ook die gaan verdubbelen. Het is een natuurlijke antibiotica. Een tip voor andere CF-ers! De colistine kan ik niet meer verdubbelen, omdat ik sinds september 2x2 ben gaan gebruiken en al aan de max zit. Omdat bij mij de longontsteking vaak ontstaat door een verkoudheid heb ik een neusspray Avamys gekregen waardoor de verkoudheid na gebruik binnen twee dagen is verdwenen. In de "virusmaanden" kan ik deze spray ter preventie gebruiken.

Tijdens mijn verblijf thuis, ga ik om de dag naar de sportschool om te zorgen dat de conditie niet te snel achteruit kukelt. Het niveau is nu wel aangepast. Even geen crosstrainen,en even niet roeien, maar fietsen en op de band lopen in plaats hardlopen. Tussendoor probeer ik het een en ander op te hoesten door een beetje vreemde ligoefeningen aan te nemen op een grote bal. Dat ging gister dan ook bijna fout, toen ik van de bal af rolde en bijna een stellage met ballen liet omvallen hi hi. Verder laat ik 1 tot 2 x per dag de honden uit zodat ik blijf bewegen. En zit ik nu op een toename voor het vernevelen (met o.a. zout, ventolin, colistine, pulmozyme)en 4x daags ophoesten met hulp van de flutter. Een hele dagtaak, maar dat hoort er bij. De computer en de boeken zorgen voor genoeg afleiding.

Nou en na dit hele verhaal over een CF-er die een ontsteking heeft kan ik sinds vandaag pas zeggen dat ik me weer iets beter voel! Normaal gesproken ben ik daar altijd voorzichtig mee, want zal je net zien dat je er verhoging bij krijgt en je lichaam je toch even voor de gek heeft gehouden. Het laatste wat ik wil is dat ik manlief en de hondjes een paar weken moet missen! Maar bij CF heb je nou eenmaal niet altijd wat te willen......
Oh ja, en aankomende week gebruik ik natuurlijk ook om op te knappen. Even goed kuren en helemaal herstellen...anders is het allemaal half werk geweest.

3 opmerkingen:

Tamara M. zei

Balen dat je niet helemaal fit bent!! Ik vind het wel interessant om te lezen dat er zoiets bestaat als een neusspray waardoor je verkoudheid sneller over is. Daar zal ik het met mijn art ook eens over hebben, want ook ik kan altijd aan het infuus na een verkoudheid. En zeker nu ik HU sta, kan ik geen verkoudheid gebruiken!! Van wie heb jij het gekregen?

Beterschap!

groetjes Tamara

Cash en Els zei

Ha Claudia, even in zware "training" zo te lezen. Van mij mogen alle CF'ers een goudenplak krijgen. Wat een doorzettingsvermogen hebben de meeste toch. Jij ook als ik dit lees.
Leuk dat je even op mn blog bent geweest. Met mij gaat het goed, ben stabiel en heb deze winter 1x een kuurtje ciproxin geslikt omdat ik inderdaad ook verkouden was.
Verder heb ik goede hoop op de ataluren die binnenkort in Nederland getest gaan worden.
Voor nu, jij heel veel sterkte en een dikke knuffel voor de doggies!!

Els

Anoniem zei

Hallo ,

Mijn ene dochter gebruikt Nasonex in onderhoud ,het ganse jaar door.Dat werkt goed!
Mijn andere dochter gebruikt sinds 3 weken ook Avamys.Echt "SUPER",
hoe het de neus ontzwelt en toch ook zorgt voor het doden van die vieze beestjes in de neus die later nr de longen dalen.....
Bedankt voor de info op je blog!
Lees jullie blog geregeld en echt wel de moeite!
Nog veel geluk samen en sterkte met de gezondheid!

Mama van 2cfers