Translate

zaterdag, februari 27, 2010

de neusspray Avamys

Hallo allemaal,
Omdat er wat vragen binnenkwamen over de neusspray Avamys een berichtje hierover.

Avamys gebruik je als onderhoud en niet zoals bijvoorbeeld bij een Vicks neusspray of Otrivin een paar dagen. Otrivin mag je bijvoorbeeld maar een week gebruiken en is beperkt houdbaar. Avamys heb ik bij mijn longarts laten voorschrijven omdat... Patrick deze spray een tijd terug ook kreeg voorgeschreven. Pat is na zijn transplantatie veel verkouden geweest en dat virus veroorzaakte bij hem ondanks zijn andere longen toch regelmatig voor een longontsteking. De pseudomonas zit nog steeds in zijn neusholtes, keel en luchtpijp tot het gedeelte waar de andere longen zijn ingebracht. Zijn herstel duurde heel lang. Sinds hij de neusspray Avamys preventief gebruikt, blijven de neusholtes schoon en kunnen minder snel virussen worden doorgegeven naar de longen. Van de neusspray gebruik je 's ochtends 2 pufjes per neusgat, het is een verstuiver en misschien wel een goede oplossing voor andere CF-ers omdat het vaak met verkoudheid begint. Zelf heb ik er tot nu toe baad bij omdat de verkoudheid is verdwenen, scheelt een hoop groene monsters. Ik hoop dat ik jullie voldoende informatie heb gegeven, anders kan je altijd een reactie plaatsen!


Dit is hem


Groetjes Claudia

5 opmerkingen:

Tamara M. zei

Dank je wel voor je berichtje over Avamys

HEb nu nog een vraagje. Kun je het ook beginnen te gebruiken als je net verkouden bent geworden, of helpt het dan niet meer? Helpt het alleen als je het standaard altijd gebruikt? Of helpt het ook nog als je al een dag verkouden bent, en dan pas start?

Anoniem zei

Bedankt voor deze info , ik ga hem ook vragen aan mijn longarts
groetjes ook aan pat
manon de Jong

Anoniem zei

Avamys is hetzelfde als Flixonase of Fluticason. Heel veel mensen met CF gebruiken die al. Maar omdat deze merknaam anders is denken velen misschien dat deze neiuwer is?
Ik wilde daar alleen maar even voor waarschuwen. Anders vragen mensen misschien iets aan hun arts wat ze al gebruiken
Groetjes,
Elly (CF)

Renate zei

He dankje wel kijk net op de recepten van mijn longarts en jawel hoor ik heb deze neusspray ook net voorgeschreven gekregen. Had eerst altijd flixonase.

Anoniem zei

Er is wel degelijk een verschil tussen Avamys en Flixonase. Avamys is fluticasonfuroaat, Fixonase is fluticasonpropionaat.

Fluticasonfuroaat heeft een hogere affiniteit voor de glucocorticoidreceptor, waardoor het geneesmiddel sneller en langduriger werkt. Een ander voordeel van dit geneesmiddel is dat het geheel geur- en smaakloos is.