Translate

dinsdag, oktober 27, 2009

vervolg


Niet dat ik zolang gegeten heb hoor. (afsluiting vorig bericht). Weer tijd voor een foto. Na een jaar eindelijk eens tijd genomen om foto's te maken van de motor, en dit geval met aanhanger. Ik dacht laten we eens foto's maken van de complete combinatie.
Ja, ja, het blijft een kleine vent met een grote motor. Toen ik de aanhanger in Den Helder opgehaald had, was het onderweg best wel druk voor een zaterdag. Als je dan door de file rijdt moet je oppassen voor recreatie verkeer. Zij weten niet hoe je file moet rijden op een snelweg. Ze houden dan ook geen rekening met motorrijders. Gelukkig ging alles goed, maar na bijna 3 uur intensief rijden was ik ook wel moe. Bij thuiskomst even andere kleding aangetrokken en hup naar een verjaardagsbbq. Was wel gezellie hoor. Ik heb al snel de verlichting van de aanhanger aangepast. De lampjes vervangen voor ledjes. Het stroomverbruik is best heftig met die extra verlichting. De accu wordt immers niet opgeladen bij stationair draaiende motor. Bijvoorbeeld wachten voor een stoplicht. Ik gebruik n.l. vaak de rem om stil te blijven staan, het wegdek loopt vaak een beetje af.
Nu heb ik even rust tot 7 november. Dan is er voor Harten Twee een dag voor de vrijwilligers. Ook nodig om die in het zonnetje te zetten, contact met elkaar te hebben en er een leuke dag van maken. Het is in Noordwijk.

See you..

PatjeXXX

maandag, oktober 26, 2009

De tijd staat niet stil...

Erg veel gebeurd afgelopen tijd, maar ik had eens geen zin om aan mijn blog te werken.
Twee themadagen georganiseerd voor Harten Twee, natuurlijk met de motor op stap met Claudia, Claudia heeft examen gedaan AVB, weer een gedeelte voor haar motorrijbewijs, de theorie had ze al, Roos heeft weer eens lopen klooien, ik ben ook nog tussendoor nog ziek geweest, aanhanger voor de motor gekocht, eigen website gemaakt, heb Imuran laten staan en ben met Myfortic begonnen, enz enz...

De thema dagen voor Harten Twee was die van 1ste jaarsgetranplanteerden en wachtlijst patiƫnten. Beide op een andere lokatie, wat organiseren wat lastiger maakt, ik was bij beide niet bekent wat betreft ruimtes en routes in de gebouwen. Wachtlijst patiƫnten wil je niet te veel laten lopen op zo'n dag. Helaas was Utrecht weer een spelbreker. De uitnodigingen werden 10 dagen voor aanvang van de themadag verstuurd naar de mensen. In totaal zorg je ervoor dat je 2 weken de tijd hebt om de organisatie rond te krijgen met de locatie waar de themadag gehouden wordt. 17 oktober was de themadag, 15 oktober had ik alle gegevens binnen. Dan verloopt zo'n themadag niet vloeiend. Maar omdat de inzet van Henk Bakker, De Zonheuvel te Doorn en mijn inzet was alles die dag goed verlopen op wat kleine dingetjes na.

Claudia heeft vorige week haar AVB behaald. Het examen bestaat uit een aantal verplichte oefeningen en een paar die de examinator uitzoekt. Het gaat om voertuig beheersing. Nu gaat ze verder voor de rijvaardigheid. Als dat binnen is kan ze haar rijbewijs uitbreiden met de letter A, voor motoren.

Nog aardig wat gereden op de motor, gisteren ging Claudia mee achterop een toertochtje meerijden met de Venture Club. We begonnen in Arnhem noord bij het Mercuri hotel. Via de Posbank, zeg maar door de Posbank, richting noorden. Het was wel goed opletten want er lag veel blad op de weg, en natuurlijk was de weg ook nog nat. Helaas had ik geruime tijd iemand voor me rijden die, zoals ie zelf zei, "ik rijd niet zoveel per jaar". Dat was wel te zien. Rechtop door een bocht is geen fijne rijsijl. De hele dag mooi weer gehad, met elkaar ouwehoeren en roddelen op de motor. Praten via de standaard intercom. Niks geen blauwetand (bluetooth) maar lekker ouwderwets met een kabel verbinding. Werkt al bijna 22 jaar op deze motor.

Het medicijn Imuran heb ik ingewisseld voor Myfortic. In de eerste 10 dagen was ik 2 kilo afgevallen door darm problemen, maar de pijnen waren niet zo heftig als met Celcept vorig jaar december. Na een maand moest ik de dosering verhogen naar 2x2 tabletten, wonder boven wonder ging dat best goed. De prograft dosering mocht daardoor omlaag, nu gebruik ik nu 2x3 milligram. Voor mij is dit een hele lage dosering. De spiegel is dan 8,4.

Ben een eigen website begonnen. Natuurlijk over mijn motor, er is in Nederland geen fatsoenlijke website over. www.yamahaventure.nl is de naam van mijn site. Neem maar eens een kijkje...

Afgelopen maand de aanhanger gevonden via Marktplaats die de vorige eigenaar achter mijn motor had. Heb vorige week wat foto's gemaakt.

Ga nu eerst even eten.