Translate

vrijdag, juli 17, 2009

internationaal venture treffen...

Zoals Claudia al beschreef, het weer was niet zo mooi. 's Woensdags veel regen in Nederland en Duitsland. Donderdag een beetje wisselvallig in Duitsland, maar toen we de lange en hoge brug over waren was het prachtig weer. Zweet was geen uitzondering. Ik had n.l. de binnenjas in de motorjas gedaan, maar dat was geen pretje meer. Rond 19:30 uur waren we aangekomen op de plaats van bestemming. Snel het tentje opzetten, want schuilen was wel ff nodig, maar daarna was het stralend weer.Vrijdag was een rustdag. 2 dagen op de motor vertoeven was voor mij nieuw. Vrijdagavond begon officieel het weekend en alle deelnemers waren aanwezig. Zo'n 8 nationaliteiten waren aan te spreken, meestal in het Engels of Duits. Praktisch geen enkele Venture was het zelfde. Ook waren er andere merken dan Yamaha. Het weekend was relaxed ingedeeld. Zaterdag een toertocht gemaakt naar Vikingschepen. Het is echt bijzonder om zoveel fietsen (ruim 100) van één merk in een optocht te zien rijden.

Helaas heb ik nog geen foto's van de hele stoet, maar die komen er nog wel bij. Een aantal bijrijders hebben leuke foto's gemaakt.

Zondag mochten we nog een dagje blijven staan. De douches bleven voor ons beschikbaar en uit de koelcel mochten we eten halen dat nog over was. Het hele weekend was tot in de puntjes geregeld. Toen we maandagochtend weer de motor pakte om naar huis te gaan werd het beter weer. Gelukkig had ik mijn binnenjas uit de motorjas gehaald.
In Duitsland was het best wel druk. De Elbe tunnel was best wel eng, druk, smal, diep en vooral warm. De temp van de motor liep fors op. Lage snelheid, dus weinig koeling van de rijwind, en de enorme warmte zorgde ervoor dat de temp van de motor bijna in het rode kwam, de ventilator had er moeite mee. De helling in de Elbetunnel is 4% naar beneden en dan weer 4% omhoog. De pond was geen optie. Op de heenweg wel met de pond gegaan, maar de stalen vloer was nat, en dus spekglad. Natuurlijk moest ik op een schuin aflopend gedeelte de motor parkeren. Niet dus, ik heb hem op de zij standaard gezet en iemand anders heeft hem goed gezet. Ik kwam n.l. alleen met het puntje van de laars op de grond. Ik gleed al bijna uit. Maar alles is met mij voorspoedig verlopen. Een collega Venturist gleed over een oliespoor uit en viel van zijn motor. Veel schade maar hij kon wel doorrijden. Echt klote als je zoiets overkomt. Beide kuipdelen (links en rechts) zijn zwaar beschadigt.
Maandag in één keer naar huis gereden. Ik was 21:45 uur weer thuis en vond het welletjes voor die dag.

See you..

PatjeXXX