Translate

donderdag, juni 04, 2009

Friesland..

Het afgelopen weekend was behoorlijk druk, maar heel leuk. In 4 dagen tijd bijna 900 kilometer gereden. Zondag: eerst naar Kootstertille(ligt in Friesland). Dat zijn er al 200. Aangekomen bij Willem-Jan even de voorrem nagekeken. Ik vond dat ie niet goed remde. Klopte ook omdat de zuigers aan één kant niet goed naar buiten kwamen. De andere kant ging redelijk, wat resulteerde dat er maar van 1 kant op de remschijf gedrukt werd door de remblokken. Dan gaat de motor als je bijna stilstaat een andere kant op dan je zelf wilt. Heel vervelend. De zuigers een beetje gangbaar gemaakt en het remmen gaat nu veel beter, maar het is nog niet goed. Moet eerst de rubberringen om de zuigers vervangen. Bij de dealer een dure aangelegenheid. Dan maar elders nieuwe onderdelen besteld. 1 Prijs om twee remklauwen te reviseren.

Maandag 2de pinksterdag: De toerrit om de 11 steden in Friesland. 254 km. Vroeg vertrokken vanuit Kootstertille naar de startplaats Leeuwarden. Vertrektijd van de rit 8:40uur. Er waren 3400 motoren die aan de tocht mee gedaan hebben. Met drie motoren hebben we meegedaan aan deze monster-rit. We hadden alle drie een beetje pech onderweg, maar niet van die aard dat we moesten opgeven. Bij Willen-Jan ging de schakelaar van de Jiffy gek doen die in het dashboard aangaf dat de jiffy (schuine standaard) uit stond. Het gevolg was dat de beveiliging meteen tijdens het rijden de motor uitzette. Niet zo tof natuurlijk. Gerard had problemen met de accu. De motor sloeg af tijdens het file rijden. Moest door een paar G$*&wingrijders aangeduwd worden. Mijn probleem was dat een veiligheidsring van de as van de bediening van het schakelmechanisme verdwenen was en zodoende kon ik niet meer schakelen. Het hele mechanisme hing er los bij. Met een rubberring was het probleem tijdelijk opgelost. Bij een 2de stempelpost was ook een VW garage, zij hadden gedestilleerd water voor de accu van Gerard en een veiligheidsring voor de as van het schakelmechanisme. Willem-Jan had tegen de schakelaar die zijn probleem veroorzaakte een schop gegeven en warempel werkte de schakelaar weer perfect. We hebben ondanks de drukte voor de vele openstaande bruggen toch de rit uitgereden en alle drie een plaquette gekregen.
Ik was blij dat Claudia niet mee was gegaan, want het was een erg zware dag. Zoals ik al aangaf vroeg vertrokken vanuit Kootstertille, en om 18:30 uur waren we weer terug in Kootstertille.

Dinsdag naar Groningen (UMCG), en wat erg fijn was, de afstand was maar 35 km. Weer eens wat anders dan 200km vanuit Nijmegen rijden. Eerst bloed laten prikken, een longfoto laten maken en een korte longfunctie geblazen. Ben je twee jaar na een longtransplantatie en blijkt dat de longfunctie toch nog beter kan! Het laatste half jaar was de FEV1 wat afgenomen maar nu weer helemaal terug van weggeweest. Een nieuw record voor mij: 3.44. Ech wel goe. Na Groningen kreeg ik telefoon van Willem-Jan dat Gerard een ongeluk had gehad en dat de motor waarschijnlijk totalloss zou zijn. Mooi klote natuurlijk want dat gun je niemand. Ik heb de motor gezien en zei meteen dat ie total-loss zou zijn. De schade was enorm. Beide kanten naar de mallemoer. Op de rotonde lag een oliespoor waardoor Gerard en zijn vrouw onderuit zijn gegaan. Waarschijnlijk kwam de motor tijdens het glijden een stoeprand tegen en draaide daardoor op de andere kant. Als zo'n massa glijdt over de weg is er geen houden meer aan. Zelf kwamen ze met de schrik vrij, op wat schaafwonden na. Motorkleding is zeer belangrijk. Ik had dit mijn zus in Friesland niet gelijk verteld want die schrok wel toen ik dit verhaal naderhand vertelde. Ze heeft het niet zo op motorrijden.
Woensdag moest ik weer naar Groningen maar nu voor de nierpomp. Tijdens het onderzoek wat proberen te slapen, want daar had ik een tekort aan. Om half twee kon ik weer richting huis. Nog eens 200 km.
Grapje voor onder de kentekenplaat.

Vier keer getankt in 4 dagen. Met iedere tank meer dan 200 km gereden. Dit weekend weer een motorweekend maar dan in Schoorl. Er komen ongeveer 12 tentjes en ongeveer 20 man. Helaas is het weer iets minder mooi, maar gezelligheid maak je zelf.
Morgen met Roos op controle bij de dierenarts. Daar zal ik een revalidatieprogrammaatje voor haar meekrijgen. Daarna naar Schoorl met tent, slaapzak, klapstoeltje en de motor natuurlijk...Claudia gaat het weekend met een vriendin ff koffiedrinken in de stad zodat ze er ook ff gezellig uit is.

Claudia heeft haar eerste motorrijles gehad, gedurende 1,5 uur en ze vond het hartstikke leuk. Na haar proefles eind april, heeft ze toch overwogen om er mee verder te gaan. Ze heeft leren schakelen van 1 naar de 2 en terug. Aankomende dinsdag heeft ze de volgende les weer.

See you..

PatjeXXX