Translate

zaterdag, februari 07, 2009

tijd voor creativiteit

Hallo allemaal,
De eerste werkweek zit er voor ons op. Voor Pat viel het toch wel tegen om weer om 08:00 uur te moeten beginnen met een totale reistijd (heen+terug)van een uur. De werkgever wilt dat hij de ochtenden werkt vanwege eventuele opstartproblemen met de computers (de computers zijn niet de enige...) December heeft er bij Pat toch nogal flink ingehakt. De vraag is nu, moet je het er voor over hebben om na een 15-urige werkweek moe te blijven, de reistijd nog niet meegerekend? Een dutje doen in de middag is nu noodzakelijk. Is het nog wel leuk genoeg om ten koste van je gezondheid te blijven werken, terwijl je weet dat je een contract hebt voor 30 uur? Allemaal vragen waarover hier wordt nagedacht.

Voor mij ook weer flink wennen hoor. Omdat Pat toch moeite heeft met de ochtenden, loop ik de ochtenden fluitend buiten met de doggies om de lucht mooi te zien kleuren.. Daarna een half uurtje met het fietsje naar het werk en tralala mevrouw zit met een kop koffie achter haar bureau. Ik ben blij dat ik dit keer met veel minder uren ben begonnen dan aflopen opnames. Tevens probeer ik af te stappen van het haasten en jagen. Er moet namelijk niks. Zelf leg je je dingen op. Omdat ik het GAK op de hoogte heb gesteld minder uur te willen gaan werken krijg ik binnen een maand een oproep voor een herkeuring bij de GAK-arts.... Van 20 uur zou ik graag naar 12 uur willen na overleg met mijn werkgever. Ik ben nog steeds 35-45% arbeidsongeschikt. Ben benieuwd. Jullie horen het wel als het zover is.

Vandaag heeft Pat een bijeenkomst in Bilthoven bij stichting Harten Twee. Vanwege het slechte weer heeft ie vanmorgen toch maar de auto gepakt in plaats de motor.
Morgen is ie ook al foetsie zoals jullie al eerder konden lezen.

Zojuist heb ik besloten binnenkort iets leuks te gaan doen!! Na een zoektocht op internet is het een workshop taart maken en decoreren geworden. Als het maar met eten te maken heeft hè, zucht (is ook zo lekker). Maandagavond flans ik drie uur lang een taart in elkaar. Je krijgt aan de hand van instructies te zien welke technieken je kan gebruiken om de taart leuk te decoreren. Na afloop gaat ie mee naar huis, mjammie
(zie een voorbeeld)

Groetjes Claudia


woensdag, februari 04, 2009

ben ik weer..

Sinds maandag weer aan het werk voor 3 uurtjes per dag. Niet te snel opbouwen. Voor mij zijn het tenslotte al halve dagen. De scooter is gelukkig weer terug van reparatie. Voor de 4de keer weg voor hetzelfde euvel en dan toch een oplossing gevonden. Knap hé? Eindelijk rijdt ie zoals het moet. Nu was de uitlaat vervangen, en de problemen zijn opgelost. Een uitlaat met katalysator werkt vaak niet bij een scooter, in dit geval ook niet. Nu zit er een normale uitlaat op en loopt ie ook nog eens 5 km/uur harder.

Even wennen was het wel om afgelopen maandag weer te beginnen met werken. Ik had eigenlijk niet zoveel zin meer om te werken. Maar je moet je tijd toch vullen, want buiten zijn is ook niet alles met dit weer. In de tuin werken is er dus niet bij. Wel werken aan de motor, ondanks de kou. Eindelijk is ie weer zoals ie moet zijn. Afgelopen zondag nog een proefrit gemaakt. Tot nu toe ligt er geen koelvloeistof of olie op het karton onder de motor. Vakwerk afgeleverd, en dat voor een amateur. Ik moet nog wel een membraan in de 4de carburateur vervangen, want er is een verbinding los, die wel te maken is, maar dan kan je beter een andere plaatsen. Is n.l. een lastig klusje. Ik moet dan 2 kunststof ringen verlijmen met secondelijm, waar dan ook nog een rubber membraan tussen moet. Dat geheel moet op een schuif vast komen te zitten. Ik haal uit mijn donormotor wel een goeie schuif met vaste ringen en een membraan.
Dan moet de motor nog gepoetst worden om hem klaar te stomen voor de motorbeurs in Utrecht (26 feb t/m 1 maart). Mijn motor komt n.l. op de stand van de Venture Club te staan. Door het buiten staan ontstaat er toch wel wat roestvorming, en aangezien er nogal wat chroom onderdelen aanwezig zijn.... Dat is natuurlijk mijn eigen keuze geweest. Een aangeklede motor ziet er gewoon veel mooier uit.

Zaterdag een bijeenkomst bij Harten twee in Bilthoven. Dit is een dag voor voorlichters om te kijken wat er nog meer gedaan kan worden, omdat er bij Harten Twee wat functies vrij zijn en vrij komen.
Zondag een badminton toernooi in Balk met hart en long getransplanteerden en eventueel familie, daarna verder Friesland in. Naar Oudega om precies te zijn. Een nachtje bij mijn zus uitrusten en dan maandag naar het UMCG. Cardiologie dit keer. In rust is mijn hartslag nogal aan de hoge kant. Dit maakt sporten lastiger omdat ik al snel in de zone van 90% trainen kom. Rond de 160 slagen per minuut. Dit is niet lang vol te houden om mee te trainen. Ga ik lager zitten met de belasting, doen mijn spieren niets. De hartslag is dan wel lager natuurlijk. Even afwachten wat het bezoek aan het UMCG brengt.

Deze week krijg ik nog een uitslag van de prograft dal-spiegel. Ik zit nu behoorlijk laag met de dosering. 2 maal 4 mg per dag. Was een lange tijd 5,5 en 5 mg per dag. Sinds oktober zijn de dalspiegels steeds te hoog. Een keer ging de dosering omlaag en de dalspiegel omhoog. Echt maf zoiets. Ik hoop dat ie goed is want de laatste keer was ie 11,4. Ik moet tussen de 8 en 10 inzitten.

See you...

PatjeXXX