Translate

vrijdag, januari 30, 2009

heerlijk weerHallo allemaal!!! Alles gaat goed hier!! Pat z'n verkoudheid heeft zich niet doorgezet naar een longontsteking. Joepieeeeee. En ik ben niet verkouden geworden. Joepieeeee. Misschien vanwege het gebruik van Propolis?

Sinds ik van het infuus af ben, ben ik namelijk begonnen met Propolis in pilvorm. Een collega kent namelijk een CF-er die het heel goed doet op Propolis. Propolis is een plantaardig antibioticum afkomstig van bijen, dat geen bijverschijnselen geeft en de darmflora niet aantast. Het heeft de volgende eigenschappen: activering van het afweersysteem, stimulering van het immuunsysteem, het remt de bacteriegroei, is schimmelwerend, is ontstekingsremmend, heeft een anti virale werking, bevordert weefsel- en celgroei, verstevigt de bloedvaten, bevordert de opslag van glycosiden (energierijke stoffen in de spieren, vooral de hartspier, verbetert de werking van de klieren, waaronder de alvleesklier (productie van insuline). Ziekteverwekkers worden niet resistent voor Propolis (is bij reguliere antibiotica wel het geval, versterkt de werking van bv. Penicilline en kan naast alle reguliere medicijnen worden gebruikt. Voorlopig blijf ik het spulletje gebruiken.

Afgelopen woensdag heeft Patrick een gesprek met z'n werkgever gehad over de opbouw van de werkuren. Maandag begint voor ons het 'echte' leven weer. Pat start met 3 uurtjes per dag en ik met 2,5 uur om de dag. Het is voor het eerst eigenlijk dat we allebei twee maanden thuis zijn geweest, dus zal het wel even omschakelen zijn.

Vanmorgen ben ik eerst na een boswandeling met de honden, sinds lange tijd met m'n vriendin heerlijk wezen winkelen in Nijmegen, dat begon (uiteraard) eerst met een kop cappuccino zodat we eerst eens even lekker konden bijbabbelen. Rustig aan beginnen hè. Tenslotte hebben we allebei keigave laarzen gekocht in de opruiming met allebei een zelfde kledingssetje bestaande uit blazer met rokje van H&M. We hebben wel eens vaker dezelfde kleren gekocht, ook zonder dat we dat van elkaar wisten. Als afsluiter van de winkelmiddag zijn we gaan lunchen in het Arsenaal zodat ik met een voldaan gevoel op het fietsje weer naar huis ging. Koken hoef ik ook al niet meer, omdat ik gisteravond een zuurkoolschotel heb klaargemaakt, waarvan de smaak de hele nacht heeft kunnen intrekken. Alleen nog maar het oventje aanzetten en klaar is Claudia. Heerlijk hoor zo'n dagje er op uit.

Vanavond samen wandelen met de honden en een dvd-tje kijken met natuurlijk iets erbij om te knabbelen....
Morgen gaan we weer aan de slag in de sportschool