Translate

vrijdag, november 27, 2009

Donor motor

Gisteren in België een donormotor gekocht. Het is natuurlijk een Yamaha Venture en ook nog dezelfde kleur als ik al heb. Dit is een investering voor de toekomst, want ik heb nu reserve onderdelen genoeg. Er is veel aan deze motor aan onderhoud gedaan en dat is te merken ook. De remleidingen zijn vernieuwd, uitlaatdempers zijn ook vervangen, de balanspot is vervangen, ga zo maar door. Het chroom is van zeer goede kwaliteit, eigenlijk zo goed als nieuw. Maar wees beducht, deze motor is al 22 jaar oud. Mijn eerste witte natuurlijk ook. Deze kleur is alleen in 1987 geproduceerd en in 1988 op de markt gebracht in Amerika. Het zijn dus geïmporteerde exemplaren. Ook deze Venture heeft schade aan kunststof delen. De leeftijd speelt parten. Maar de kuipdelen zijn beter dan mijn 1ste witte. Kort door de bocht van 2, 1 maken. Een prachtig winterproject.
Het is ook wel een beetje een vreemd gevoel om twee van deze grote motoren te bezitten.

Een lange dag was het wel, gisteren, veel regen onderweg en files bij Antwerpen. Zonder hulp van mijn vriend uit Friesland, Willem-Jan, was het niet gelukt. Zie maar even een motor van 360 kilo op een aanhanger te krijgen.

Vandaag is Roos 10 jaar geworden, niet dat ze dat snapt, maar toch een leuke vermelding. Blij ben ik dat we haar vorig jaar uit het asiel hebben kunnen redden, was dat niet gebeurd dan was zij niet meer in leven. Ze heeft nu een baarmoederontsteking + operatie, en twee kruisbandoperaties overleeft. Deze investering zal een asiel niet doen bij een hond van deze leeftijd.

Even een reactie op de vraag waar Vfend voor is:
Vfend is om de afstammeling van de Aspergilles vochtschimmel te behandelen. Dit type schimmelinfectie komt niet vaak voor maar is zonder behandeling dodelijk voor bijv. getransplanteerden.

See you...

PatjeXXX

3 opmerkingen:

Tamara M. zei

Hey Hopelijk werkt de VFend!
Ik heb je zien staan in het boekje van de NCFS, ik moet ehtnog lezen! Ik ben benieuwd!

groetjes Tamara

Anoniem zei

hallo patje,bedankt voor het antwoord wat stoer twee motoren gaaf hoor.mij man rijdt harly,vindt het heerlijk om achterop te zitten,soms denk ik zou ik ook voor het motorrijbewijs gaan ben er nog niet helemaal achter groetjes maar weer een transmaatje

Cornelia zei

he bro !
je bent wel een echte kapitalist nu hoor !!! hihihi.
groetjes
je GROTE zus