Translate

zaterdag, februari 07, 2009

tijd voor creativiteit

Hallo allemaal,
De eerste werkweek zit er voor ons op. Voor Pat viel het toch wel tegen om weer om 08:00 uur te moeten beginnen met een totale reistijd (heen+terug)van een uur. De werkgever wilt dat hij de ochtenden werkt vanwege eventuele opstartproblemen met de computers (de computers zijn niet de enige...) December heeft er bij Pat toch nogal flink ingehakt. De vraag is nu, moet je het er voor over hebben om na een 15-urige werkweek moe te blijven, de reistijd nog niet meegerekend? Een dutje doen in de middag is nu noodzakelijk. Is het nog wel leuk genoeg om ten koste van je gezondheid te blijven werken, terwijl je weet dat je een contract hebt voor 30 uur? Allemaal vragen waarover hier wordt nagedacht.

Voor mij ook weer flink wennen hoor. Omdat Pat toch moeite heeft met de ochtenden, loop ik de ochtenden fluitend buiten met de doggies om de lucht mooi te zien kleuren.. Daarna een half uurtje met het fietsje naar het werk en tralala mevrouw zit met een kop koffie achter haar bureau. Ik ben blij dat ik dit keer met veel minder uren ben begonnen dan aflopen opnames. Tevens probeer ik af te stappen van het haasten en jagen. Er moet namelijk niks. Zelf leg je je dingen op. Omdat ik het GAK op de hoogte heb gesteld minder uur te willen gaan werken krijg ik binnen een maand een oproep voor een herkeuring bij de GAK-arts.... Van 20 uur zou ik graag naar 12 uur willen na overleg met mijn werkgever. Ik ben nog steeds 35-45% arbeidsongeschikt. Ben benieuwd. Jullie horen het wel als het zover is.

Vandaag heeft Pat een bijeenkomst in Bilthoven bij stichting Harten Twee. Vanwege het slechte weer heeft ie vanmorgen toch maar de auto gepakt in plaats de motor.
Morgen is ie ook al foetsie zoals jullie al eerder konden lezen.

Zojuist heb ik besloten binnenkort iets leuks te gaan doen!! Na een zoektocht op internet is het een workshop taart maken en decoreren geworden. Als het maar met eten te maken heeft hè, zucht (is ook zo lekker). Maandagavond flans ik drie uur lang een taart in elkaar. Je krijgt aan de hand van instructies te zien welke technieken je kan gebruiken om de taart leuk te decoreren. Na afloop gaat ie mee naar huis, mjammie
(zie een voorbeeld)

Groetjes Claudia


2 opmerkingen:

Elly zei

Hoi Claudia,
ik heb een vriendin met CF, die samen met haar man, of haar man alleen, weet ik niet meer, prachtige taarten maakt. Misschien ter inspriratie:
http://www.nietzomaareentaart.nl/

groet!
Elly van Es

Anoniem zei

Hoi Claudia en Patje,

Heel veel succes Claudia bij het UWV jij. Enne taarten versieren wat leuk joh, dat willen we straks natuurlijk zien met foto. Zeg tegen Patje dat leven en je gezondheid voor het werken gaan hoe moeilijk en vervelend het ook is. Wens jullie veel wijsheid hiermee hoor.

Groetjes Renate