Translate

woensdag, november 19, 2008

IJzer toevoegen

Na het weekendje weg, om eens lekker uit te rusten, ging het snel weer van dit moet dat moet enz.. Erg vermoeiend, en ik had bijna iedere dag hoofdpijn. Dit komt dan vanuit mijn linker nekspier, en dat geeft weer aan dat het teveel is. Maar omdat ik niet anders deed dan anders vond ik dat toch vreemd. Waarom ben ik zo snel moe, en is alles snel te veel?
Met sporten was ik ook snel moe, vooral conditietraining. Toen kreeg ik een ingeving dat misschien mijn ijzerspiegel te laag kon zijn. Ik gebruik nu anderhalve week 1 ijzertabletje per dag erbij en warempel alles gaat weer als vanouds. Je komt dit vaker tegen bij CF-ers, dat soms vitamines of het ijzergehalte aan de lage kant is. Vitamines gebruik ik al chronisch. Misschien is het beter om dat met ijzer ook te doen. Het is al de tweede keer na de transplant dat mijn ijzergehalte te laag is. Begin december moet ik toch naar het UMCG, dan controleren ze dat ook maar ff.

Afgelopen zaterdag met Claudia voor het eerst sinds heugenis weer eens naar de film geweest. Er waren wel geteld 7 mensen in de bios. Burn after Reading, beetje een rare film, maar wel goed in elkaar gezet. Hoe iets eenvoudigs uit kan lopen op een drama. Moet je zelf maar gaan kijken, het is lastig uit te leggen waar de film over gaat. Het is een soort olievlek aan gebeurtenissen die ontstaan na 1 gebeurtenis.
Na de film zijn we gaan eten en dat was best lekker. Dit alles was in het Lux in het centrum van Nijmegen. Daarna weer naar huis op de scooter. Echt makkelijk om zo´n vervoermiddel te hebben. Geen parkeerproblemen, fietsenstalling onder het stadhuis en zo weer thuis.

Zondag een vergadering van de Yamaha Venture Club Nederland in het AC bij de Meern. Alle data voor volgend jaar vaststellen voor bijeenkomsten, 1 technische dag, de motorbeurs Utrecht, 4 toertochten, Nationaal treffen, Internationaal treffen (Denemarken) en een hotelweekend. Genoeg om te organiseren voor de toercommissie, bestuursleden en de voorzitter. Wel leuk hoor. Ik ga proberen een camping voor het Nationaal Treffen te regelen. Bij diegene waar ik mijn motor gekocht heb, is de beheerder van een camping. Misschien valt er iets te regelen.

Op het werk wordt het wel drukker. Ik word voor steeds meer zaken ingezet. Niet alleen AutoCAD beheer, maar ook kwaliteitscontrole. Als een lading profielen binnenkomt dan worden er monsters gezaagd die ik moet scannen en controleren met de matrijstekeningen. Na verloop van tijd slijt een matrijs en ontstaat een afwijking in de profielen die uit de matrijs komen. Dit kan binnen de toleranties liggen, maar dat hoeft niet. Dan betekent dat afkeur. Deze controle is tot nu toe nooit gebeurd. Ik vind het dom om een toeleverancier op zijn controle te vertrouwen.
Als je zelf een advies geeft, moet je het ook als een taak erbij zien. Materialen zijn ook meteen aangeschaft om die controle uit te voeren. Een scanner die alles kan scannen, dia´s, films, negatieven enz enz, een goeie dus, staat dan ook op mijn bureau.
Problemen met het netwerk worden nu ook sneller aangepakt, omdat ik ze eerst traceer en beschrijf, dan hoeft het It bedrijf ze alleen nog maar op te lossen. Ze komen om de week een halve dag het netwerk controleren. Van een collega heb ik mijn eerste opdracht binnen om zijn privĂ© pc in orde te maken. Ik hoef er niet veel aan te doen, Windows Xp zet ik er niet opnieuw op. Een beetje opschonen, 1 Gig geheugen toevoegen zodat de pc dan 2 Gig heeft, misschien een harddisk erbij, de huidige is vrij klein (40 gig) en wat programma´s updaten of nieuwe versies installeren.

See you..

PatjeXXX