Translate

zondag, september 14, 2008

zo, zeker weer ff geleden...

Het is weer ff geleden, helaas. Natuurlijk is er veel gebeurd. Claudia ligt inmiddels al weer een week in het ziekenhuis. Het gaat de goede kant op. Ze had net een antibioticakuur gehad en prompt is er na een paar dagen koorts. Zaterdags toen de koorts begon gelijk weer met antibiotica begonnen, maar de koorts was zondag boven de 39 graden. Ze wilde wachten tot maandag maar ik zei dat dat niet door zou gaan. Meteen het ziekenhuis gebeld en er was gelukkig plaats op Dekkerswald. De koorts was woensdag weg en zo werd een bronchoscopie verijdeld. Er zijn nu 2 plekken die hoog in de longen zitten, en nogal zwak zijn. Waarschijnlijk werken die plekken ook niet meer. Doorluchten van deze plekken is daardoor moeilijk, zodat een ontsteking snel ontstaat. Er wordt zelfs uitgevogeld of deze plekken operatief verwijdert moeten worden. Maar daar kleven nogal wat nadelen aan. 1e: ze kunnen zomaar weer ergens anders ontstaan, schiet niet echt op. 2e: De borstkas wordt hetzelfde geopend als bij een transplantatie. Mijn ervaring is dat dat na de operatie niet fijn is. Het is dus ook nog een een hele zware operatie. En in het begin is ademen lastig want er is zojuist longweefsel weg genomen. Natuurlijk ook weefsel dat niet functioneert, maar toch.
Verder wel druk om 3 keer per dag de honden uit te laten, van mijn baas mag ik per dag 2 uur thuis werken, dan hoef ik maar 4 uur per dag op de zaak te zijn.

Afgelopen 6 september was er weer een geslaagde bijeenkomst voor mensen op de wachtlijst. Volgens de beoordelingen die ingevuld waren kregen we voor de dag in totaal een vette 8. Dat is toch weer een Hart onder de riem voor alle vrijwilligers die zo'n dag mogelijk maken. Ook fijn dat de partners en "patiƫnten" (Op de wachtlijst) weer iets positiever naar huis gingen. Als je op de wachtlijst staat is het fijn om met iemand te kunnen praten die dat alles al achter de rug heeft.

In oktober is er een dag voor 1e jaars getransplanteerden met partners. Vorig jaar werd ook deze dag druk bezocht,(natuurlijk ook door mij als "patiƫnt"), nu als begeleider.

Ik moet morgen weer vroeg op,

See you,

PatjeXXX