Translate

zaterdag, augustus 23, 2008

6 liter...

Het is weer eens tijd om een verhaaltje toe te voegen aan mijn blog.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Het gaat bijzonder goed met mij, en met ons (Clau, Bram, Roos en ik)! Afgelopen tijd toch weer wat negatieve verhalen op longtransplantatie.nl. Overlijden van Lisa en Dean met een virus waar ie moeilijk van af kan komen.
Gelukkig kan ik voor de zoveelste keer wat positiefs melden. Voor de transplant zou ik 6 liter longvolume moeten hebben. Dat had ik ook maar meer dan 50% was residu. of te wel, volume waar je niets aan hebt. Mijn donorlongen waren 10 % kleiner dan wat ik eigenlijk nodig had namelijk 5,4 liter. Maar nu zijn de donorlongen zich zo gaan ontwikkelen dat ze de ruimte die er beschikbaar is, ook gebruiken! 6 liter is mijn longvolume nu, (in de bodybox). Fantastisch nieuws toch? Tevens merkte ik tijdens de longfunctiemeting dat ik voor het eerst tijdens het verre uitademen niet de behoefte had om in te ademen. Ik wilde steeds maar verder uitademen, maar er kwam niets meer uit. Dan toch maar in ademen. Ik ben nu reeds 14,5 maand na de transplantatie en toch zit er nog steeds verbetering in mijn longfunctie.

Met de honden gaat het prima. Bram doet soms nog wel eens lelijk tegen Roos, maar dat verandert geleidelijk aan. In positieve zin. Roos is n.l. loops. Het contact zal terloops (lol) wel beter worden.