Translate

woensdag, april 02, 2008

Geslaagd..

Gisteren vroeg begonnen met werk, om 7:00 uur al uit de veren om om 8:00 uur te beginnen met werken. Bepaalde werkzaamheden moesten af, dus wat langer blijven werken. Thuis aangekomen had Claudia zoals altijd voor een warme hap gezorgd. Na het eten ff kijken waar in Oosterhout ik ook al weer moest zijn voor het VCA examen. Laat dat nu toevallig Oosterhout bij Breda zijn. Gelukkig stond er een 06 nummer op het uitnodigingsformulier. Ik moest om kwart voor acht aanwezig zijn. Geluk bij een ongeluk, want als ik echt om half zeven in Oosterhout moest zijn, was dat niet gelukt. Toen ik die begeleider belde was het inmiddels zes uur. Op de uitnodiging stond de naam van het wijkcentrum, de straat en de plaatsnaam. Geen postcode of zo. Dus vandaar dat ik dacht dat het Oosterhout bij Nijmegen moest zijn. Maar gauw in de auto gesprongen, navigatie ingesteld, ook niet zonder slag of stoot. Het navigatiesysteem kende wel 3 soorten Oosterhout. De postcode was anders, gelukkig gokte ik op de goede. Iets voor half acht arriveerde ik in de Sperwerstraat en was dus op tijd voor mijn examen. Na afloop wel een tijdje moeten wachten op de voorlopige uitslag, maar met een 8 toch een netjes resultaat behaald. Al met al was ik pas om half elf 's avonds weer thuis. Nu ff geen studie meer, ik heb er ook geen zin in. Met 30 uur werken in de week blijft er maar weinig vrije tijd over.
Er moet ook tijd zijn voor leuke dingen, maar dan moet het wel weer droog weer zijn. Ik rijd liever niet op de motor als de voorspellingen geen droog weer in het vooruitzicht stellen.

Vrijdag heb ik een bijeenkomst bij Harten Twee. Het gaat over gesprekken voeren als ervaringsdeskundige met iemand die die ervaring nog moet ondergaan. In dit geval een persoon die op de wachtlijst staat voor een longtransplantatie. Ik hoop er iets van op te steken en dat ik in de toekomst iemand kan helpen met problemen die hij of zij tegenkomt op weg naar een longtransplantatie.

24 Mei is er ook een bijeenkomst van Harten Twee voor personen die op de wachtlijst staan. Ook hieraan doe ik mee om als ervaringsdeskundige ervaringen te delen met mensen op de wachtlijst. Het is een soort vragenuurtje waaraan meer ervaringsdeskundigen mee doen.

Tussendoor zal ik nog wel wat te melden hebben hoor.

12 april onderhoud aan de motor, 13 april een toertocht, 1 tot en met 3 mei het Hemelvaart weekend met de motorclub, kamperen. Lang niet meer gedaan.

See you...

Patje.

maandag, maart 31, 2008

Alles gaat weer zijn gangetje..

Alles gaat weer normale proporties aannemen. Claudia is weer aan het werk. 15 uur in de week. Gelukkig gaat het weer goed met haar. Ze merkt wel dat het toch weer een belasting is maar ze kan er goed mee omgaan.
Wat de belasting betreft, ik moet de zooi van de belasting nog opsturen. Claudia en ik waren onze digid kwijt. Nieuwe aanvragen natuurlijk. Had ik al gedaan maar Claudia pas gisteren. Dan maar iets later dan 1 april versturen. Gelukkig krijgen we weer wat centjes terug. Het staat alleen niet in verhouding met wat je uitgegeven hebt. Natuurlijk kan ik mijn fantasie wel gebruiken, maar ik moet alles wel kunnen verantwoorden.

Morgen (dinsdag) examen voor VCA basis (Veiligheid op de bouw). Dit moet ik wel halen, anders mag ik de bouw niet op om eventueel werkzaamheden te verrichten. Inmeten van hekwerken.
Daar moet je tegenwoordig voor gecertificeerd zijn als bedrijf.

Gelukkig deze keer wat leuker nieuws dan vorig keer. Dean en Wendy, twee kleintjes zijn pas getransplanteerd. Ik hoop dat ze er goed doorheen komen. Zo jong en dan al zo'n operatie...

Zo Bram weer even uitlaten, gisteren was het erg grappig. De hele dag heeft het geregend, maar 's avonds had Bram er echt geen zin meer in. De straat uit 2 piesjes en hij liep snel weer terug naar huis. Hij heeft zijn eigen navigatie en de pest aan water.

See you ...

Patje.