Translate

woensdag, december 03, 2008

Voorlopig geen UMCG..

Gisteren was het weer zover, de rit naar Groningen moest weer eens een keer gereden worden.
Longfoto, longfunctie en een gesprek met Dicky. Zij had de mededeling dat ik moest stoppen met Imuran. De combinatie medicijnen die ik nu gebruik zijn de laatste 8 jaar al in gebruik. Zeker positieve resultaten zijn hiermee volgens de statistieken geboekt. Chronische afstoting komt bijna niet meer voor, acute afstoting wel maar minder dan voor de huidige combinatie. Wat negatief is aan de combinatie is dat kanker 30% meer voorkomt. Dat vindt men teveel, en terecht vindt men dat teveel. Imuran moet ik nu inwisselen voor Celcept. Het nadeel van Celcept zijn de darm problemen. Daarom moet er gezocht worden naar een evenwicht tussen dosering en darm werking. Ik moet beginnen met 2x500mg. Na een week 3x500mg om vervolgens op 2x1000mg uit te komen. Omdat Celcept de werking van Prograft positief beïnvloed kan t.z.t de prograft spiegel iets naar beneden. Dat is natuurlijk wel even afwachten. Een lagere Prograft is zeer bevorderlijk voor de nierfuctie. Gelukkig is die bij mij nog zeer goed.
Over een half jaar moet ik weer eens mijn neus laten zien, tenminste op de longpoli.
Wel zal ik eerder terug moeten omdat ik vind dat mijn hartslag in rust nog steeds hoog blijft. Rond de 100 slagen per minuut. Als ik ga sporten, zit ik voordat ik begin met trainen al op 130 slagen per minuut, dan blijft er om te trainen niet veel ruimte meer over.
Er is een aanvraag naar de cardioloog gestuurd om te vragen wat we gaan onderzoeken en wat er eventueel aan gedaan zou kunnen worden. Wordt vervolgd....

Na het UMCG bezoek ging ik op weg naar Oudega. Daar woont mijn zus. Ze had me niet verwacht, dus de verrassing was groot. Mijn neefje Wessel en mijn nichtje Sanne-marije zagen mij al op de oprit staan en waren door het dolle heen. Ik, of eigenlijk wij, Claudia en ikke, komen er niet zo vaak, dan is zo'n onthaal erg leuk. Mijn zwager Gerben was ook thuis, hij heeft van de zomer geen vakantie gehad, die was ie dus aan het inhalen. De honden vonden het ook prima want die sletten waren niet bij mij weg te slaan.
Om 7 uur, na het avondeten, ben ik weer richting huis gegaan. Om negen uur zat de rit er weer op. Die dag even 460 kilometer gereden.

12 December, i.p.v. 8 december wordt de motor getaxeerd. Zaterdag eerst de koppeling, de olie en de filter vervangen. Ik kan dan bij schoonpa in de garage werken. Lekker warm want de verwarming staat dan al aan. Das beter dan buiten in de regen moeten sleutelen.

Afgelopen zaterdag werd Roos 9 jaar. Het was niet haar dag want ze had last van haar linker schouder. Dat bleek later bij de dierenarts. Eerst een halve paracetamol erin gestopt, vorige keer werkte dat wel (dinsdags). Maar 's avonds liep ze nog steeds mank. Toch maar naar de dierenarts, en die constateerde een ouderdomskwaaltje. Ze had wat last van haar schoudergewricht. Een paar dagen metacam en niet te veel lopen. Een beetje rustig aan doen, maar ja toen Claudia vanmiddag thuis kwam van 'r werk was Roos helemaal door het dolle heen. Springen op de stoel en van de stoel op de bank enz....Bram deed ook mee deze keer. Natuurlijk heel leuk zo'n onthaal, maar ze moet eigenlijk wat rustig aan doen, hoe maak je dat duidelijk aan een hond?


See you...

PatjeXXX

1 opmerking:

anne-marie zei

Hoi patje
Hoe is het nu met roos,kunnen jullie haar rustig houden. Heb je al bericht van de cardioloog gehad. Wens jullie fijne feestdagen en een fantastisch nieuwjaar
groetjes anne-marie