Translate

zondag, november 09, 2008

Weekendje weg
Voordat we een weekendje weg zouden gaan, werd ik eerst nog een weekje verkouden. Was niet iets schokkendst of zo, maar zo begon het afgelopen februari ook. Toen toch doorgegaan en dan echt ziek worden. Deze keer niet op die manier. Toch maar een weekje thuis blijven, en dan blijkt het na die week gelukkig weer safe te zijn met de gezondheid.
Vorig weekend waren we in Nunspeet. Daar hadden we een huisje met een leuke omheinde grote bostuin. De honden konden zich lekker uitleven. Even niet 3 keer per dag met de honden eruit en ze konden hun gang gaan. De tuin hebben we wel schoon gehouden natuurlijk. Na het weekend waren wij goed uitgerust maar de honden niet, die oudjes waren weer toe aan "vakantie" thuis.


Het huisje ligt op recreatie park "de witte wieven" midden in de bossen. Zaterdag was het erg slecht weer. We hebben gelezen, tv gekeken, pannenkoeken gebakken en veel geluierd. Zondag brak de zon door, heerlijk met de honden naar een meer vlakbij gereden. S'middags kwamen vrienden vanuit Maasbree gezellig op visite en is er een Chineesje gehaald. Die avond zijn we weer huiswaarts gekeerd in plaats de maandagochtend wegens de files en omdat we allebei weer moesten werken.


Van de week mijn Vespa Ciao in geruild en een scooter gekocht. De Vespa had zich al terug verdiend met de kilometervergoeding. Het werd tijd voor iets veiligers. Als het regende waren de trommelremmen van de Vespa vrij snel nat, hierdoor werd de remweg 2 x zo lang. Minder goede verlichting enz enz.
Naar mijn werk rijd ik over een stukje dijk met veel autoverkeer. Meestal heb ik 2 keer in de week bijna een frontale botsing met een auto! De automobilist is dan fietsers aan het inhalen en gebruikt daarbij mijn weghelft. Ze winnen toch, dus moet ik maar zo veel mogelijk rechts rijden om een aanrijding te voorkomen. De scooter is oranje met antraciet en dat is niet over het hoofd te zien, maar het wordt toch weer later licht dus op een gegeven moment is het 's morgens op de dijk weer donker. Op de scooter zit nog een mogelijkheid om groot licht op te zetten.
Vrijdag had ik de scooter al weer teruggebracht naar waar ie gekocht was.... Er zat speling op de balhoofdlagers en de voorste kappen hingen er los bij. Gisteren kon ik de scooter al weer ophalen. De voorvork en de voorste kappen zijn vervangen, wel door gebruikte onderdelen maar daar zit ik niet mee. Nu is ie weer goed. De vorige eigenaar had de voorste kappen vast gelijmd en dat had losgelaten. Logisch, die kappen kan je niet lijmen. Vanmorgen ff samen op de scooter op visite bij mijn schoonouders geweest, zij wonen ook in Nijmegen dus dat was zo gepiept.
Anders gaan we met de fiets, maar het weer was niet zo fijn. Dan is een scooter wel makkelijk.

See you..

PatjeXXX

2 opmerkingen:

Alida zei

Hoi Patrick,
Mmmm, ziet er goed uit, dat huisje midden in de bossen. Jammer dat het zaterdag zoveel regende. Aan de andere kant, hierdoor konden jullie wel echt relaxen.
En dan gezellig met de honden aan de wandel, zalig!

Dus de accu is weer opgeladen?

Groet Alida

anne-marie zei

Mooie fotoos
Lijkt me echt heerlijk rustig daar. Nu kunnen jullie er weer tegen.
lekker uit gerust en lekker genoten van de goede dingen des levens
groetjes anne-marie