Translate

zondag, september 14, 2008

zo, zeker weer ff geleden...

Het is weer ff geleden, helaas. Natuurlijk is er veel gebeurd. Claudia ligt inmiddels al weer een week in het ziekenhuis. Het gaat de goede kant op. Ze had net een antibioticakuur gehad en prompt is er na een paar dagen koorts. Zaterdags toen de koorts begon gelijk weer met antibiotica begonnen, maar de koorts was zondag boven de 39 graden. Ze wilde wachten tot maandag maar ik zei dat dat niet door zou gaan. Meteen het ziekenhuis gebeld en er was gelukkig plaats op Dekkerswald. De koorts was woensdag weg en zo werd een bronchoscopie verijdeld. Er zijn nu 2 plekken die hoog in de longen zitten, en nogal zwak zijn. Waarschijnlijk werken die plekken ook niet meer. Doorluchten van deze plekken is daardoor moeilijk, zodat een ontsteking snel ontstaat. Er wordt zelfs uitgevogeld of deze plekken operatief verwijdert moeten worden. Maar daar kleven nogal wat nadelen aan. 1e: ze kunnen zomaar weer ergens anders ontstaan, schiet niet echt op. 2e: De borstkas wordt hetzelfde geopend als bij een transplantatie. Mijn ervaring is dat dat na de operatie niet fijn is. Het is dus ook nog een een hele zware operatie. En in het begin is ademen lastig want er is zojuist longweefsel weg genomen. Natuurlijk ook weefsel dat niet functioneert, maar toch.
Verder wel druk om 3 keer per dag de honden uit te laten, van mijn baas mag ik per dag 2 uur thuis werken, dan hoef ik maar 4 uur per dag op de zaak te zijn.

Afgelopen 6 september was er weer een geslaagde bijeenkomst voor mensen op de wachtlijst. Volgens de beoordelingen die ingevuld waren kregen we voor de dag in totaal een vette 8. Dat is toch weer een Hart onder de riem voor alle vrijwilligers die zo'n dag mogelijk maken. Ook fijn dat de partners en "patiƫnten" (Op de wachtlijst) weer iets positiever naar huis gingen. Als je op de wachtlijst staat is het fijn om met iemand te kunnen praten die dat alles al achter de rug heeft.

In oktober is er een dag voor 1e jaars getransplanteerden met partners. Vorig jaar werd ook deze dag druk bezocht,(natuurlijk ook door mij als "patiƫnt"), nu als begeleider.

Ik moet morgen weer vroeg op,

See you,

PatjeXXX

4 opmerkingen:

alida zei

Hou Patrick,
Nou, de toestand van Claudia is dus best zorgwekkend. Zo'n operatie is ook heel zwaar omschreef je al. Maar er zal toch wat moeten gebeuren lijkt mij.
Wel loyaal van je baas dat je 2 uur thuis mag werken. dat haalt toch wat druk bij je weg. Met de honden lopen is heel onspannend, maar niet als er tijdsdruk op staat.

Ik wens Claudia beterschap.

Groetjes van Alida

Anoniem zei

Hoi Patrick,

Das niet zo best wat je schrijft over Claudia, doe haar veel groeten en let een beetje ondertussen op je zelf.
Groetjes Renate

marianne zei

hoi patrick,

Hoe is het met je?
En met claudia?

Groetjes marianne

anne-marie zei

Hoi Patrick
Heb even de blogs niet zo goed bij gehouden,dat begrijp je wel.
Maar lees nu dat het met claudia niet goed gaat.
Jonge wat een misere, net als je denkt dat het je voor de wind gaat.
Zoiets.
Hoop dat snel het tij zich ten goede keert.
Beterschap voor claudia en sterkte er mee.