Translate

vrijdag, december 07, 2007

Alweer een half jaartje...

Het is alweer een half jaartje geleden dat de operatie plaats vond. En ik moet zeggen na een erg moeilijke 1ste week is alles tot nu toe zeer zinvol geweest. In een half jaar tijd weer een 'gewoon' leven kunnen opbouwen natuurlijk samen met Claudia. Het is echt fantasties. Ik hoop dat er nog vele na mij dat ook kunnen zeggen.

Vandaag het arbeidscontract van Randstad getekend. Voor 8 mnd ben ik onder de pannen met een mnd proeftijd, (nu nog 3 weken). Het is goed gegaan afgelopen week. Na het werk toch nog dingen kunnen doen zoals sporten, wat huishouden, Bram uitlaten en effe dit en dan weer dat. Overdag niet hoeven slapen of rusten. Geweldig.
Volgens Randstad ben ik constructeur. Het werk bevalt mij prima. Het is wel erg precies werken, want een balkonhek kan je op de bouwplaats niet meer aanpassen. In de installatietechniek, waar ik vandaan kom, is een aanpassing op de bouw meestal wel mogelijk. Ligt aan de creativiteit van de monteur. Het kost wel wat moeite om erin te komen maar ze zeggen zelf bij Bomar dat iedere nieuwe werknemer er anderhalf jaar voor nodig heeft om zelfstandig deze functie uit te kunnen voeren. Een echte uitdaging voor mij.

Wat het werken inhoudt voor mijn wao-uitkering is even afwachten, maar het is niet waarschijnlijk dat ik binnenkort herkeurd wordt, dat heeft mijn arbeidsdeskundige al medegedeeld.

See you..

Patje

maandag, december 03, 2007

Weer aan het werk..

Sinds vandaag, 3 december, voor het eerst sinds 3 jaar weer aan het werk. Tekenaar constructeur van balkonhekwerken. Met als neven functies programmeren in AutoCAD en netwerkbeheer. Een hele mond vol, maar eerst voor 20 uur in de week.
Vandaag rustig begonnen met het leren van de vaktaal, symbolen en lezen van handboekwerken. Het is wel een zelfstudie, maar als ik vragen heb kan/mag ik ze stellen. Verder het tekenpakket gebruiken, want door doen leer je het snelst. Morgen worden mijn account en instellingen goed gezet. Daar huren ze nu nog appart iemand voor in. Eigenlijk kan ik dat best zelf, maar ja ik kom daar net binnen.
Die 4 uur vielen best wel mee, lichamelijk gezien. Dadelijk wel sporten, want dat moet ook doorgaan.
Kropman nog even gedag zeggen, dan is dat ook weer afgehandeld.

Vorige week is er door Groningen niet meer gebeld. Prograftspiegel is dus goed, verder is het aciclovir gebruik beƫindigd en de pred 2,5 mg omlaag gebracht naar 7,5 mg per dag. Weer een medicijn minder.

See you..

Patje