Translate

donderdag, november 15, 2007

Communicatie storing...

Ja, ja, Randstad kan er wat van. Communiceren is niet het sterkste punt van intercedenten. Ik had aangegeven dat het werk dat bij Bomar lag, wel erg veel was. Maar later in het gesprek kwam de vraag waarom ik nu al werk zocht, i.p.v. een half jaar later of zo? Ik werd een beetje pissig en vertelde dat dat niets uit maakt. Parttime beginnen moet ik toch, of dat straks is of over een half, of een heel jaar. Ach ja, het was maandag, misschien een slecht weekend gehad?
Dinsdag zelf maar Bomar gebeld, en dat communiceerde veel beter. Wat de hoeveelheid werk betreft is dat er natuurlijk wel, maar het komt niet op alleen mijn schouders te liggen. Gelijk het probleem aangepakt en uit de wereld geholpen. Bomar blijft in de race. Als ik weet wat mijn huidige werkgever van me wilt, na 22 nov, kan ik met Bomar weer om de tafel.
Wat Kropman betreft heb ik a.s. dinsdag 20 nov, een 2de gesprek. Die datum ligt dus ook al vast.
Gisteren een fittest gehad op de sportschool. De pc (personalcoach) wilde een slechte test. Oftewel, zet de belasting maar hoger dan de 1ste test. Ik fietste op 130 watt, en dat is echt wel over de limmit. Met pijn en moeite heb ik de test afgemaakt, zo weet ik meteen dat de longfuctie een hogere lichamelijke belasting nog niet goed aan kan. Niet echt gek natuurlijk, ben pas 5mnd na de trans. De peakflow was weer 450, en op mijn eigen longfunctiemeetapparaatje blaas ik al een paar mnd dezelfde waarden. Stabiel in ieder geval.
Vandaag lekker thuis gebleven, niet naar Markantis geweest. Lekker ff geen elend aan mijn hoofd. Volgende week maar een halve dag omdat ik 's morgens bij mijn huidige werkgever een gesprek heb.

Vorige maand, 26 oktober had ik alweer een jaar mijn motorrijbewijs. Over een 1 1/2 week ook een jaar mijn motor. Achteraf gaat de tijd snel, maar dat is met alles als je terug kijkt. In deze periode toch een paar duizend kilometer kunnen rijden op de motor, en ik hoop volgend jaar nog meer. Zelf toeren, toerritten met de club en natuurlijk het internationaal Yamaha Venture treffen, dit keer in zuid Spanje. (ieder jaar in een ander land). Almeria heet het plaatsje. Via Google Earth al het plaatsje bekeken, en het ziet er prachtig uit. Buiten het stadje liggen grote kassen gebieden.

Aankomend jaar wordt de eerste generatie van de Yamaha Venture 25 jaar.
Het betreft een 1200 cc motor met veel luxe. Het was de tegenhanger van de Honda Goldwing, ook een 1200 cc motor. Andere merken, Suzuki en Kawasaki, hebben ook geprobeerd een tourmotor te verkopen maar zijn daar niet in geslaagd. Het segment werd beheersd door Honda. Maar Yamaha was een goede 2de. Dit merk je wel in de prijs, want een Honda is veel duurder in aanschaf. Daarom rijd ik Yamaha.
Op de motorbeurs van 2008 heeft de Venture club ook weer een stand. Als het goed is is de feestneus ook te bewonderen.


See you..

Patrick

dinsdag, november 13, 2007

Niet iedere baan is geschikt...

Het weekend ff bij kunnen komen van de drukte van donderdag en vrijdag. Bij Markantis was het afzien. Ik ben die groepstherapie meer dan zat. Heb ik ook aangegeven. Vrijdag was het sollicitatiegesprek bij Bomar. Ze hebben zo veel werk liggen, dat de uitdaging mij te groot is. Het is vooral achterstallig werk, AutoCAD bibliotheken bijwerken, tekentablet verwijderen en de menu's weer verwerken in iconenmenu's of pull-downmenu's, programmeren in AutoCAD met LISP, netwerk werkzaamheden en op den duur tekenwerk.
Er komt nog wel een gesprek, en dan even afwachten of dit pakket werkzaamheden zo blijft. Vrijdag had Kropman nog gereageerd en wil een 2de gesprek. Dit gesprek is dan met een personeelsadviseur. Zij heeft enig werk verricht i.v.m. het punt dat ik nu in de WAO zit. Erg fijn dat een bedrijf nu al tijd investeert terwijl ik nog niet eens ben aangenomen. Je kunt ook zeggen dat dit logisch is maar meestal willen ze bij WAO kwesties de voor- en nadelen op een presenteerblaadje.

Ben je aan het solliciteren omdat je weer aan het werk wil, krijg je opeens na 2,5 jaar een telefoontje van je huidige baas! Ongelofelijk. Ik heb wel een afspraak gemaakt, maar ik ben nogal sceptisch. De manier waarop ik bijna 3 jaar geleden naar huis ben gestuurd verdient geen schoonheidsprijs. 22 November is dat gesprek, ik ben wel op mijn hoede, ik moet n.l. nog ontslag nemen (ik sta voor 0 euro op de loonlijst).

Zo zie je maar weer, het blijft spannend op de werkvloer.

Zaterdag hebben Claudia en ik wat inkopen bij de Gamma gedaan. Claudia wilde een electrische sfeerhaard hebben met een leuke ombouw. Veder hebben we het fornuis en de afzuigkap vervangen. En je zult het niet geloven, maar het fornuis was natuurlijk niet zomaar aan te sluiten op de bestaande gasslang. Gisteren maar weer naar de Gamma geweest voor een nippel, een verloop en teflontape. De gasslangen die de Gamma verkoopt zijn standaard, die had ik al. Gamma verkoopt gastoestellen waarvan standaard de aansluiting niet klopt met de in Nederland geldende aansluitmaten. Handig toch?

Eind deze week waarschijnlijk meer nieuws.

See you,

Patrick