Translate

zaterdag, november 03, 2007

Gesprekken en nog eens gesprekken...

Het was een OH weekje. Maar voor een goede zaak, n.l. voor mezelf. Donderdagavond was het bij Randstad niet druk. Introductieavond voor werkgevers. Ik heb in ieder geval met 5 bedrijven een gesprek gehad, en 3 krijgen mijn cv opgestuurd. Het was ook zeer leerzaam, om mezelf te verkopen en om te luisteren naar wat werkgevers kunnen bieden. Omdat er een grote krapte is aan technisch personeel willen ze graag water bij de wijn doen. Het enige probleem dat er is, is dat ik uren moet kunnen opbouwen. Werkgevers willen dit probleem best oplossen en dat biedt dan ook een goed perspectief voor mij. Als je maar met ze kan praten. Een uitzendburo werkt anders, ze gaan alleen af op de beschikbare banen en niet naar de beschikbare mogelijkheden. Dat is een heel groot verschil. Het was dan ook een uitgesproken moment om in te gaan op de uitnodiging van Randstad om met bedrijven in contact te komen.

Vrijdag heb ik mijn eerste sollicitatiegesprek gehad bij Kropman. Kropman is een grote installateur die vestigingen heeft door heel Nederland. Het was een lekker gesprek. Ontspannen, en duidelijk de mogelijkheden aan elkaar kunnen uitleggen. Het duurde een uur en een kwartier. Ik heb hierover wel een goed gevoel, maar ik wil wat te kiezen hebben. Waarschijlijk komen er aankomende week nog een paar afspraken bij.

Ik ga het mezelf wel moeilijk maken. Ik moet dan alle plussen en minnen gaan afwegen. Het is de bedoeling dat ik met deze beslissing een aantal jaren vooruit kan.

De cursus bij Markantis om aan een baan te komen werkt dus wel. Alleen bij mij op een manier van, liever nu al solliciteren dan die cusus afmaken.

See you..

Patrick

maandag, oktober 29, 2007

Gesprekken met werkgevers....

Wat een belevenissen weer de afgelopen tijd. Ik ben begonnen met een re├»ntergratieproject via het UWV bij Markantis. Leuke cursus, maar het duurt allemaal veel te lang. Ik had gekozen voor de ICT (systeembeheerder), daar hoort nog een MSCE cursus bij. Erg duur. Maar wat ik leer op de cursus van Markantis weet ik eigenlijk wel. Ik wil aan een baan komen en geen cursus of ik mezelf wel ken. Het is goed bedoeld, maar ik heb geen twijfels over mezelf. Ik zoek een werkgever die mij rustig aan mijn uren laat opbouwen. Omdat ik door deze omstandigheden wel ben gaan twijfelen over wat ik wil gaan doen, heb ik toch maar gekozen om weer tekenaar te worden. Geen extra cursus nodig en de banen liggen voor het oprapen. Donderdag is er een banen infoavond bij Randstad en vrijdag heb ik mijn eerste ori├źntatiegesprek bij een werkgever waar ik via internet op hun advertentie heb gesolliciteerd. De functie van tekenaar W stond er al een maandje op en na een telefoontje met PZ kwam ik erachter dat het zelfs om 2 functies ging. Niet geschoten is altijd mis.
Wat Markantis mij wel mee moet geven is dat ik een werkgever kan uitleggen dat het aantrekkelijk is om mij in dienst te nemen. Regeltjes van het UWV veranderen telkens weer. Ik moet toch bij mijn sollicitatie vermelden dat ik in de WAO zit.

Verder gaat alles zijn gangetje. Wel ben ik Fluimucil gaan gebruiken. Niet omdat ik slijm ophoest, maar mijn darmen deden te vaak erg veel pijn. Zoveel pijn dat ik er misselijk van werd. Is zeker geen pretje. Gelukkig werkt Fluimucil goed om de darmproblemen te verhelpen.
Deze week moet ik de Prograft spiegel laten prikken op Dekkerswald. Zij sturen het bloedbuisje dan op naar Groningen en van Groningen krijg ik dan de uitslag.
Griepprik krijg ik pas in december, omdat dat een half jaar na de trans pas mag. De huisarts zou hem bewaren.

Vrijdag is de fotoshoot in Amsterdam voor de donorweek. Er blijken ongeveer 100 getransplanteerden mee te willen doen aan het idee van de stichting 'Donorvoorlichting'.(zie mijn vorige bericht 17 okt.) Zelf kan ik niet hierbij aanwezig zijn, maar een foto heb ik wel opgestuurd om op de website te zetten. Doe ik toch een beetje mee aan dit goede initiatief.

Dat was het weer zo'n beetje..

See you...