Translate

zondag, juli 22, 2007

eventjes zonder elkaar

Het is zondagavond, Patrick is alleen met de auto op weg naar Groningen en zal in een hotel overnachten zodat hij maandagochtend al vroeg aan de nierpomp kan zitten en dinsdagochtend onder gehele narcose de bronchoscopie kan ondergaan. Deze onderzoeken zouden eigenlijk hebben plaatsgevonden voor zijn ontslag maar door drukte zijn de onderzoeken een maand later ingepland.
Omdat Pat vandaag geen zin had om weg te gaan, bleef Bram de hele dag dicht in zijn buurt en deed heel aanhalerig. Bram sloop vanmorgen zelfs heel vroeg onze slaapkamer op om daar verder te liggen slapen in de buurt van Patrick! Patrick voelt zich goed, ondanks dat er ergens een beginnende infectie zit (volgens het bloed, de temperatuur die rond de 37.5 zit en de hoge suikerwaarde). De longfunctie en de longfoto zien er heel goed uit, dus wat het dan kan zijn...misschien toch de bijholtes?
Dinsdagochtend neem ik in ieder geval de trein van 07:30 uur naar Groningen, zodat ik ons met de auto weer terug naar huis kan rijden. Gelukkig heb ik woensdag altijd vrij..

Van de week heeft Pat op zolder gebruik gemaakt van het roeiapparaat, dat niet vervelend voelde vanwege de wond, maar heel goed ging. Hij had alleen vermoeide spieren! 's Avonds hebben we zitten babbelen met een muziekje op de achtergrond. Pat denkt erover om zich aan te melden bij de stichting Harten Twee om te helpen met de PR. Als Pat zich aanmeldt, wordt hij uitgenodigd voor een gesprek. Harten Twee is er voor mensen die een hartlong/longtransplantatie moeten of hebben ondergaan. Het zou hartstikke leuk en goed voor hem zijn om andere mensen te helpen en ook dat hij zelf weer meer onder de mensen komt. We wachten wel af of Pat het doorzet en of hij er vervolgens voor in aanmerking komt.

Zaterdag hebben we een leuke dag gehad. Het begon dat ik de benedenverdieping stond te stofzuigen en ....tegelijkertijd Patrick met een lach de bovenverdieping stond te stofzuigen, uniek en fijn! Hoe leuk kan stofzuigen zijn...Als verrassing had hij vorige week een beetje strijk weggewerkt, Pat ook weer helemaal blij en ik ook! 's Middags zijn we naar de Ikea geweest om laminaat voor de bovenverdieping aan te schaffen ( een x-jarig plan). Voorheen onmogelijk omdat je heel de winkel door moest lopen voordat je het product had gevonden, nu is de loopafstand geen probleem meer. Samen hebben we alles in de auto geladen. Bij thuiskomst was Pat bezorgt om mij, zodat hij de overbuurman heeft gevraagd om te helpen met het uitladen van de spullen. Je raadt het al, vandaag heb ik, jawel, toch spierpijn ...maar ben ik wel gaan sporten, goed hè?

Straks belt Pat als hij in Groningen is aangekomen... als er nieuws is ben ik er weer, groetjes Claudia