Translate

vrijdag, maart 09, 2007

persoonlijk record

Pat heeft zijn persoonlijke record verbeterd. Verdeelt over de middag en de nacht zijn er afgelopen donderdag namelijk zeven prikpogingen gedaan om een nieuw vat voor het infuus te vinden. Het infuus is na twee weken gesneuveld. Vanochtend is er een laatste (achtste) poging gedaan om nog "iets"te vinden door een wat oudere mannelijke arts en dat is gelukt! Doordat er veel en hoge doseringen van verschillende antibiotica door hetzelfde vat moeten lopen kan het vat gaan ontsteken, dat pijnlijk kan worden rondom de insteekplaats. Hij is een beetje lekgespoten...kan hij opscheppen over de littekentjes..

Nog wat cijfertjes:
Pat staat sinds 7 maart twee jaar op de wachtlijst excl. de 4.5 maand dat hij op unhold stond;
en sinds 3 maanden staat hij bovenaan de wachtlijst.

Groetjes Claudia

donderdag, maart 08, 2007

happy oppepper

Hallo allemaal! Wat een heerlijk lenteweertje zeg! Vandaag heb ik weer een vrije dag kunnen opnemen dat me goed doet. De planten in de tuin heb ik gesnoeid, boodschappen gedaan voor (alvast) 2 man, oud papier buiten gezet, tussendoor verneveld, een boswandeling gemaakt, het huis gestofzuigd en me verdiept in een spannend boek met een kop soep er bij.

Net belde een vrolijke Patrick. Pat heeft er een intraveneuze antibiotica bijgekregen, dus nu krijgt hij er totaal 3 in plaats de standaard 2. (exclusief de vernevel antibiotica Colistine en de antibiotica in pilvorm zitromax)De longarts heeft dat met de bacterioloog beslist.De verpleegsters hebben nu een andere planning moeten maken voor het toedienen van de verschillende antibiotica. Ja, rust is er voor Pat nu even niet meer bij...
Pat krijgt cefta 6x per dag 1gram, Tobra 1x per dag 640 mg en de bijgekomen floxapen 6x per dag 2000 mg. Tussen de "hulptroepen"door staat het infuus op waakstand met natriumchloride. Ze willen namelijk nu nog niet de pilvorm floxapen gebruiken maar een hoge dosering intraveneus (effectiever)toedienen tegen de Stafylokok bacterie zodat de Pseudomonas bacterie zich ook rustiger gaat gedragen. Na de 5 dagen wordt gekeken of Pat reageert, dat kan betekenen dat het verblijf in Dekkerswald nog iets langer zal gaan duren. Geeft niet, als hij maar opknapt. Ook krijgt hij sinds vandaag 3 bruistabletten fluimucil per dag die het sputum dunner moeten maken.

Nu dat het zonnetje nog schijnt ga ik met Bram in zijn nieuwe "army look"tuig een wandeling maken en erna toch maar weer verder lezen in het spannende boek met een kop thee er bij.
Groetjes Claudia

woensdag, maart 07, 2007

Nog eventjes

Nog eventjes en dan komt Pat naar huis! Eindelijk, 3 weken apart van elkaar leven duurt best wel lang hoor! We hebben in ieder geval een leuk weekend gehad (dan wel op Dekkerswald), dat ook zorgt voor de nodige afleiding en een break voor Pat.

Hoe het nu gaat....
Pat boekt geen vooruitgang met de intraveneuze antibiotica en de arts denkt dan ook dat er niet veel meer te verbeteren valt. Pat blijft bloed ophoesten, erg veel sputum produceren en de longcapaciteit is vermindert en zo gebleven. Het enige wat ze nog gaan proberen is om thuis met antibiotica in pilvorm verder te gaan tegen de Stafylokok bacterie en fluimucil bruistabletten te gaan proberen om de slijmproductie makkelijker te kunnen verwijderen. Na de ontslagdatum neemt de arts van Dekkerswald contact op met Groningen om alle gegevens door te geven. Tevens geeft de afdelingarts aan dat ze had gehoopt dat de intraveneuze behandeling nog iets zou kunnen doen voor Pat, maar nu blijkt dat dat niet het geval is, geeft ze zelf aan het jammergenoeg te moeten accepteren dat hoe graag je ook wilt om de patient op te laten knappen dit niet altijd lukt. Zij wilt ook graag met Groningen overleggen of zij nog iets voor Pat kunnen doen wat Dekkerswald misschien over het hoofd heeft gezien. Wat momenteel onverklaarbaar is, is dat bij zo'n lage longcapaciteit vaak een co2 stapeling past, dat Pat gelukkig niet heeft. Dit betekent dat je eigenlijk bijna geen zuurstof meer kan opnemen.

Ik heb net lekker bij Pat gegeten. Ik had van te voren staan koken zodat ik s'avonds bij Pat mijn eigen bakje eten kan opeten. (Het bakje eten wordt daar ook nog voor me verwarmt!) Als Pat rond half zes zijn warme maaltijd krijgt, nemen we toch even een hapje van elkaars bord/bakje en dan blijkt mijn kookkunst tot weer veel lekkerder te zijn, ha ha.
Ik ga zo nog met Bram een stukje wandelen, onze stem uitbrengen voor de verkiezingen en na een warme douche samen met Bram tv kijken.
Tot gauw, groetjes Claudia