Translate

maandag, augustus 27, 2007

't was even stil...

Het is weer even geleden dat ik wat gemeld heb, maar nu dan toch weer een nieuw berichtje. Natuurlijk is er veel gebeurd. Ik ben vaak wezen motorrijden, helaas veel moeten sleutelen aan de motor, in huis geklust en met Claudia wezen fietsen. Met de gezondheid gaat het gelukkig nog steeds erg goed!

Voor de motor had ik nieuwe dempers gekocht, ik haalde de oude eraf en prompt ging de middekamer kapot waar de dempers en de uitlaten op samen komen. 3 aansluitingen waren doorgerot. Dan maar een nieuwe bestellen. Geen goedkoop grapje, kan je een week een vakantiehuisje van huren. Maar goed, het is weer in orde en met de nieuwe demper maakt ie een wel zeer gaaf geluid. Het heeft een beetje weg van een Harley zonder demper in de uitlaat, maar dan niet zo hard, maar wel zo zwaar. Het is dan ook een 1300CC.

In huis is er nog wat geklust. Claudia vond het ook nodig om de meubeltjes van de badkamer te vernieuwen. Prima natuurlijk, ik blijf zo wel van de straat. Tussendoor nog even een aanhanger opgehaald bij Pol&Mir in Maasbree. De oude spullen konden naar de stort gebracht worden.

Gisteren zijn Claudia en ik een flink stuk wezen fietsen. Even naar Molenhoek en dan via Mook over de dijk weer terug naar Nijmegen. Bij elkaar 18 kilometer gefietst. Omdat ik 4 kilo kwijt ben sinds de trans had ik wel last van mijn but. Er zit niet zoveel vlees meer op. Klein kontje dus.
Daarna heb ik weer aan het sleutelen gegaan. De voorremschijf en de remblokken van de motor heb ik vervangen.
Een remschijf vervangen is wel wat werk. Je moet de bouten los maken door ze eerst te verhitten, anders laat de Lock-tight niet los en dan draai je de bouten kapot.
Zonet toch maar even getest of de remmen nog functioneren, en waarrempel ze doen het beter als voorheen.

Bijna weer genoeg gezwetst.
Woensdag rijd ik naar Hoogeveen. Dan wordt de achterband vervangen voor een exemplaar dat wel geschikt is voor mijn motor. De verkeerde band was erop gezet, dat het gewicht van de fiets niet kan dragen. Zeker niet als ik wat spullen in de koffers wil meenemen.
Daarna wil ik doorrijden naar Groningen omdat ik op bezoek ga bij een collega (een dagje weg). Ook een getransplanteerde. Maar morgenavond hoor ik of dit door kan gaan.

See you..

1 opmerking:

marianne zei

hoi patrick,

Fijn te horen dat het nog steeds goed gaat:D ik hoop voor je dat het nog heeeeeel erg lang zo mag blijven

groetjes

marianne