Translate

maandag, juni 11, 2007

de eerste tranen...

Hallo allemaal!!
Afgelopen nacht was voor ons een erg vervelende nacht, maar natuurlijk meer voor Pat dan voor mij. Pat heeft alleen maar zitten slikken om de sondevoeding binnen te houden die steeds omhoog kwam. Vannacht is de sondevoeding stopgezet en is de maag leeggepompt. De hele nacht was het onrustig en deden we geen oog meer dicht.
Omdat Pat sinds 4 dagen geen ontlasting meer heeft gehad en de sondevoeding is blijven doorlopen, is het uiteindelijk een keertje te vol daarbinnen.
Omdat de volle maag drukte tegen de longen, heeft hij het benauwd gehad, dat hem zijn laatste beetje energie heeft gekost.

Vanmorgen kwamen bij Pat dan ook de tranen omdat hij door die toestand oververmoeid is geraakt door zoals hij het noemt "zo'n stomme sondeslang". De verpleegster heeft ons vanmorgen goed opgevangen. Want toen Pat begon te huilen, kreeg ik het ook weer te kwaad en weer omgekeerd. Maar dat geeft helemaal niks, het is allemaal ook geen pretje en het is behoorlijk zwaar allemaal. Het is goed om de emootjes los te laten.

Toen de arts bij Pat kwam en vertelde dat hij zich geen zorgen hoeft te maken, dat dit gewoon een dayoff is, werd hij weer wat opgewekter. Alle bloedwaardes, de foto's, de saturatie etc. is allemaal uitstekend. Hij is tenslotte ook erg snel naar de afdeling verhuist. De arts wilt dat Pat wat mobieler op bed gaat worden en dat alvast de catheter voor de urine er straks af gaat. Hij krijgt voorlopig geen sondevoeding meer, maar moet zelf gaan leren eten (yoghurt). De slang blijft uit voorzorg nog wel even in zijn neus zitten, ook om medicijnen toe te dienen. Vandaag wordt geprobeerd wat ruimte te maken in de darmen door middel van een klysma. Voordat de fysio Pat komt helpen om wat sputum op te hoesten, krijgt hij van te voren een prik met morfine zodat het hoesten minder pijnlijk zal zijn. Of er van slapen nog iets terecht komt is de vraag, maar het ziet er al met al toch wel weer positief uit voor onze vechter. Ze houden hem heel goed in de gaten.


Regelmatig heb ik contact met dierenpension At Home in Hooge Mierde waar Bram wordt opgevangen. Het is hartstikke leuk om van de eigenaren Pim en Chantal op de hoogte te worden gehouden over de belevenissen van en met Bram. Momenteel zit het pension helemaal vol en kunnen er niet meer honden bij. Volgens Pim eet Bram goed, is hij braaf, lief en een knuffelbeer aan het worden. De reutjes worden apart van elkaar losgelaten, zodat Bram genoeg te snuffelen en te plassen heeft als ook hij apart wordt losgelaten. Er is maar één teef en die is een beetje te groot voor Bram, het is namelijk een Deense Dog. Volgens Pim worden we voorlopig dus maar even geen opa en oma, hi hi.

Misschien dat ik vanmiddag het centrum van Groningen even inloop zodat Pat lekker kan slapen en ik nog wat kleine dingetjes kan aanschaffen.

Het adres
Patrick Denissen
Afdeling D3 Kamer 63
Universitair Medisch Centrum Groningen
Postbus 11 120
9700 CC GRONINGEN

Groetjes van Claudia

6 opmerkingen:

MichaelenMiranda zei

Hoi Patrick enClaudia,

We lezen jullie weblog en leven mee. Toi toi toi en veel sterkte!

Anoniem zei

Hallo Patrick en Claudia,
Ik hoorde donderdag van Jolanda van 't Hof dat het dan eindelijk zover was. Ik heb jullie weblog met veel belangstelling gelezen. Ik heb aan Jolanda de site doorgegeven en vandaag bij de longrevalidatie heeft een aantal mensen de uitdraai kunnen lezen. Iedereen leeft met jullie mee. Patrick, houd je taai. Blijf positief, net zoals altijd. Ik denk aan je.
Groetjes,
Rianne Kuijpers

Anoniem zei

Hallo daar jullie twee, een day off kon natuurlijk niet uitblijven he. Veel groetjes Renate

Anoniem zei

Dag Claudia en Patrick,
Wat heftig zeg, maar ook heel fijn. Ik wens jullie heel veel sterkte en laat die traantjes maar gaan (doe ik hier zelfs als ik jullie verslag lees). Is ook goed voor jullie.
Marike Wesseling

Hans van Meteren zei

Hoi Patrick en Claudia
het is allemaal heftig maar het gaat goed en dat is het belangrijkste. In heb veel bewondering voor jullie moed, positiviteit en doorzettingsvermogen. Komt allemaal goed, sterkte!
Hans van Meteren

Anoniem zei

Haajj Clau en Pat. Heb net gereageerd maar kan iets fout gedaan hebben ( ik weer ja!) In ieder geval waren we dus blij jullie gezien te hebben. Was leuke maar vermoeiende dag. Pat moest in zkh. eerste rondje lopen- wij 3jen rondje in de stad-en weer op weg naar Nijmegen. Pa had de pijp leeg!!! ( sstt. leeftijd) We hopen dat de komende dingen voorspoedig verlopen. Houd je taai Pat!!! Wij zien ons zaterdag Claudia. Tot dan. Gr. en liefs xxx K-I