Translate

vrijdag, februari 23, 2007

zus en zo

Hè wat leuk om reacties binnen te krijgen op de blog. Als ik bij Patrick ben geef ik jullie berichtjes aan hem door en hij vindt het hartstikke leuk!
Met Patrick gaat het ietsie beter, de slijmproduktie is een beetje minder geworden, alleen is de Fev1 waarde nogal gedaald naar 0,83 dat is een voorspelde waarde van nog 23%. Niet al te best, maar na ontslagdatum gaan ze natuurlijk weer meten. Meten is tenslotte weten. De fysiotherapeuten geven Patrick allerlei adviezen om sputum op te hoesten tijdens beweging, wel lastig als je amper uit hoestbuien komt tijdens het lopen naar het toilet of het aankleden na het douchen. Het is allemaal wel makkelijk praten.
Vandaag kwam de rekening binnen van het Centraal Administratie Kantoor. Van 11 t/m 31 december kwam iedere avond de thuiszorg om een andere antibiotica aan te sluiten met de duur van een half uur inlopen. Blijkt het CAK het inkomen van twee jaar geleden te hanteren toen Patrick nog werkte en wordt er 12,- euro per uur berekend, kortom voor die dagen een nota van 128,- euro. Van te voren waren we dan ook niet goed geïnformeerd.
De afdelingsarts had de verantwoording bij de thuiszorg gelegd die alleen maar een infuuskraantje omzetten en een nieuw antibioticaballonnetje aankoppelen. De afdelingsarts zou overleggen of thuisbehandeling op een goedkopere manier kan, anders blijft Patrick in principe de 3 weken op Dekkerswald logeren.

Met mij gaat het best wel goed. Hond Bram en ik zitten 's avonds knus met wat lekkers bij de buis, maar goed ook omdat ik me altijd heel onrustig voel als Patrick weg is. De dagen op zich gaan voor mijn gevoel snel, maar dat geeft niet. Gistermiddag ben ik in ieder geval toch weer gaan sporten met als beloning een zonnebankje na. Dus toen ik naar Patrick ging was ik superbruin (nee hoor, en zo ja dan ziet hij het toch niet...). Nu heb ik weekend en ga voor het avondeten wat lekkers in elkaar brouwselen.
Als er ontwikkelingen zijn houd ik jullie op de hoogte. Groetjes Claudia

2 opmerkingen:

Carla zei

Hoi Claudia en Patrick

Hier nog een berichtje van jullie weblog-lezer en mede-CFer.Ik volg Patrick al een tijdje.Hoop dat hij snel thuis mag kuren ; veel gezelliger met vrouw en hond.Nog beter zou een setje nieuwe longen zijn...duimen...duimen...duimen.

Groetjes Carla,CF 38

Anoniem zei

Hoi Claudia en Patrick,
Zou fijn zijn als Patrick weer snel naar huis mag, en thuis zijn kuur weer kan afmaken. Goedbedoelde adviezen zijn meestal en eerlijk is eerlijk waardeloos op dat moment, maar ze bedoelen het goed. Doe Patrick heel veel groeten en zorg goed voor je zelf. Alvast een fijn weekend.

Groetjes, Renate