Translate

zaterdag, december 30, 2006

Eindelijk weer van infuus af.

Vrijdag avond van het infuus verlost. 3 Weken is toch wel lang. Normaal zie ik er niet tegenop, maar nu was dat wel het geval. De easypump deed het goed met de Tobra maar niet met de Cefta. Er bleef zeker 20 cc over per 23 uur. De 2de levering werd de dosering aangepast, ondanks deze problems was de sputumkweek goed. Hij was eigenlijk negatief. Er werd dus niets gevonden. Hoera, toch nog een kleine overwinning. Qua lucht ben ik er niets mee opgeschoten. Lopen zonder zuurstof is een probleem. Saturatie te laag. Dus moet ik eigenlijk continu aan de zuurstof, maar iets in mij zegt "de pot op, geen zuurstof". En dan gebeurd het niet hé. Totaal niet eigenwijs. Dat heb ik bij een cf patient ook nog nooit gezien, eigenwijsheid!! Maar goed, helaas is op 1 ste kerstdag de oma van Claudia overleden, Ze had wel een zeer mooie leeftijd van 93 jaar. Afgelopen vrijdag is zij begraven (oma ligt nu bij opa in het familiegraf), naast het graf van de moeder (Nel) van Claudia. We hadden eerder die week het graf van Nel schoon gemaakt. Wit marmer is best onderhouds gevoelig. Vrijdag was al met al een trieste dag. Dat is een begrafenis eigenlijk altijd wel.

Oké, maar we gaan weer verder....., op het nieuwe jaar in.

Prettige jaarwisseling en tot soon.

maandag, december 25, 2006

Joeppie, de Kerstdagen...

Wat is het weer fijn dat het Kerst is. De laatste die ik meemaak in mijn hoedanigheid. Of het infuus iets zinnigs doet weet ik niet. Ik ben veel moe, slaap een gat in de dag. Dit is erg vervelend want zo heeft Claudia ook niet veel aan haar vrije dagen. Tevens loopt de easypump met Cefta veel te langzaam. Er blijft zeker 20 CC achter na 23 en een half uur leeglopen. De dosering Cefta is verhoogd om zo toch de juiste dosering binnen te krijgen.
Nog een paar daagies en dan kan het infuus eraf.
Bram is inmiddels wel in Kerststemming. Die gek laat alles toe, als ie maar op de foto kan. Hij gaat er echt voor zitten.
Fijne dagen en een goed begin voor 2007.